Studenti Odjela za komunikologiju, predvođeni prorektorom za znanost prof. dr. sc. Robertom Antolovićem, pročelnikom Odjela za komunikologiju prof. dr. sc. Jerkom Valkovićem, zamjenikom pročelnika doc. dr. sc. Antom Mikićem, doc. dr. sc. Krunoslavom Novakom, asistenticom Hanom Kilijan i sveučilišnim kapelanom vlč. Branimirom Jagodićem, boravili su od četvrtka 27. travnja do ponedjeljka 1. svibnja u Rimu na studijskom putovanju.

U sklopu putovanja posjetili su više medijskih institucija te obišli brojne znamenitosti Rima – posjetili su sjedište TV 2000, medij u vlasništvu Talijanske biskupske konferencije. U Vatikanu su se upoznali s radom Dikasterija za komunikacije, Vatikanskog televizijskog centra i Vatikanskog radija. U sjedištu Vatikanskog televizijskog centra primio ih je ravnatelj Stefano D’Agostini, a s radom medija Svete Stolice upoznali su ih zamjenik direktora uredništva u Dikasteriju za komunikacije Svete Stolice Alessandro Gisotti i ravnateljica Teološko-pastoralnoga odjela Dikasterija za komunikacije Nataša Govekar. Kroz redakcije Vatikanskog radija provele su ih novinarke hrvatske redakcije Ariana Anić i Antea Marinović, a u sklopu posjete vatikanskim institucijama posjetili su i muzej Vatikanskog radija, obišli Vatikanske vrtove, Trg sv. Petra te razgledali Baziliku sv. Petra.  

Posjetili su i Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima, a misno slavlje u crkvi sv. Jeronima predvodio je bivši sveučilišni kapelan vlč. Marko Čolić, koji se trenutno nalazi na poslijediplomskom studiju u Rimu. Nakon mise, s poviješću Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima upoznao ih je rektor vlč. Marko Đurin. Večernji sati bili su predviđeni za šetnju središtem Rima te razgledavanje poznatih znamenitosti kao što su Piazza Navona, Piazza del Popolo i Fontana di Trevi

Od brojnih rimskih znamenitosti posjetili su i Baziliku sv. Marije Velike (Basilica di Santa Maria Maggiore), Baziliku sv. Petra u okovima (Basilica di San Pietro in Vincoli), Rimski koloseum, Rimski forum, Carski forum, Kapitol, Trg Venecije i Panteon te su imali slobodno vrijeme za šetnju gradom. U nedjelju su razgledali katakombe sv. Kalista gdje je slavljena misa, nakon čega su razgledali Baziliku sv. Ivana Lateranskog (Basilica di San Giovanni in Laterano) i Svete stube (Scala Sancta). U popodnevnim satima obišli su Circo Massimo i Baziliku sv. Pavla izvan zidina (Basilica di San Paolo fuori le mura). Nakon toga zaputili su se na večeru i druženje u Frascati, grad koji se nalazi 20 kilometara jugoistočno od Rima.

Po povratku u Hrvatsku posjetili su Padovu gdje su obišli baziliku sv. Leopolda Bogdana Mandića, a tamo ih je dočekao rektor fra Flaviano Giovanni Gusella te baziliku sv. Antuna Padovanskog. 

Hrvatsko katoličko sveučilište