U ponedjeljak 20. siječnja 2020. studenti druge godine sveučilišnog diplomskog studija sociologije Hrvatskog katoličkog sveučilišta sudjelovali su u studentskoj debati o državnom proračunu. Naime, kao što znamo, izglasavanje državnog proračuna u Hrvatskom saboru jedan je od najvažnijih financijskih događaja koji je značajno popraćen i od strane medija. U sklopu kolegija Osnove proračuna studenti su stekli teoretska i praktična znanja o postupku donošenja državnog proračuna, a zatim su ta znanja na ovoj studentskoj radionici praktično i primijenili.

Studentska debata je bila osmišljena kao stvarna situacija u kojoj su se studenti našli u situaciji raznih aktera na političkoj sceni. Jedna grupa studenata je imala ulogu ministara, dok je druga grupa studenata zastupala interese članova interesnih skupina, saborskih zastupnika i općenito članova zainteresirane javnosti. Kroz dinamičnu raspravu i otvaranje niza zanimljivih tema, studenti su pokazali svoje bogato znanje u poznavanju društvenih zbivanja i praćenju aktualnih političkih i gospodarskih tema. Budući da se radi o studentima završne godine diplomskog studija „Upravljanje i javne politike“, od studenata se i očekuje da kvalitetno izražavaju svoje kritičke stavove i da budu spremni odgovarajuće preuzeti društvenu odgovornost.

Nakon kvalitetne rasprave, najboljima u prezentaciji svojih stavova i programa iskazali su se: Ana Ilinović u ulozi ministrice rada i mirovinskog sustava, Marina Miletić u ulozi ministrice turizma i Zrinka Babić u ulozi ministrice financija.

Svim studentima, sudionicima ove rasprave, iskreno čestitamo na kvalitetnom doprinosu u izvedbi ove debate i želimo puno uspjeha u dovršetku studija.