U ponedjeljak 22. siječnja 2018. studenti druge godine sveučilišnog diplomskog studija sociologije Hrvatskog katoličkog sveučilišta sudjelovali su u debati o državnom proračunu. Naime, u sklopu kolegija Osnove proračuna studenti su tijekom cijelog semestra stjecali raznorodna znanja o postupku donošenja državnog proračuna pa su na kraju ovog kolegija svoje znanje na praktičnom primjeru i pokazali.

 

Studentska debata je bila osmišljena kao stvarna situacija u kojoj su se studenti našli u situaciji raznih aktera na političkoj sceni. Jedna grupa studenata je imala ulogu ministara, dok je druga grupa studenata zastupala interese članova interesnih skupina, saborskih zastupnika i općenito članova zainteresirane javnosti. Kroz dinamičnu raspravu i otvaranje niza zanimljivih tema, studenti su pokazali svoje bogato znanje u poznavanju društvenih zbivanja i praćenju aktualnih političkih i gospodarskih tema. Budući da se radi o studentima završne godine diplomskog studija „Upravljanje i javne politike“, od studenata se i očekuje da kvalitetno izražavaju svoje kritičke stavove i da budu spremni odgovarajuće preuzeti društvenu odgovornost.

 

Nakon kvalitetne rasprave u kojoj su sudjelovali svi prisutni studenti, najboljima u prezentaciji svojih stavova i programa iskazali su se: Maurizio Bogović u ulozi ministra financija, Gabrijela Lovrenčić u ulozi ministrice turizma i Martina Janega u ulozi ministrice mora, prometa i infrastrukture.

Svim studentima, sudionicima ove rasprave, iskreno čestitamo na kvalitetnom doprinosu u izvedbi ove debate i želimo puno uspjeha u daljnjem dovršetku studija.

 

 

 

 

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište