Studentice druge godine diplomskoga studija Komunikologije, smjer Interkulturalna komunikacija i novinarstvo, posjetile su u petak, 28. listopada 2022. Hrvatsku katoličku mrežu i Hrvatsku biskupsku konferenciju. Posjet je organiziran u okviru kolegija Izvješćivanje o vjerskim temama koji predaju doc. dr. sc. Suzana Peran i Hana Kilijan, mag. comm.

Glavni urednik Hrvatske katoličke mreže dr. sc. Siniša Kovačić upoznao je studentice s ustrojstvom i radom Hrvatske katoličke mreže koja objedinjuje Informativnu katoličku agenciju, Hrvatski katolički radio i portal Hrvatske katoličke mreže. Studentice su doznale više o specifičnostima rada novinarki i novinara koji su dio integrirane medijske redakcije i katoličkih medija u hrvatskome medijskom prostoru. Dr. sc. Kovačić posebice je naglasio važnost odgovornog i predanog novinarskog rada za razvoj i uspjeh čitavoga društva pozivajući pritom studentice da se uvijek pridržavaju etičkih načela i brinu o istinitosti i točnosti informacija koje prenose. Studentice su imale priliku posjetiti uredništvo i studijski prostor HKR-a te upoznati dio novinara i urednika. Posebice radostan i inspirativan trenutak posjeta bio je susret s ravnateljem HKM-a doc. dr. sc. Krunoslavom Novakom i nastavnikom Odjela za komunikologiju HKS-a koji je studenticama pojasnio ciljeve rada i razvoja HKM-a te im poželio mnoštvo uspjeha u nastavku studija.

O radu Hrvatske biskupske konferencije, njezinim tijelima i vijećima studenticama je govorio glasnogovornik HBK Zvonimir Ancić. Zahvaljujući dugogodišnjem radnom iskustvu Ancić je studentice upoznao s brojnim primjerima dobre i loše medijske prakse podsjećajući ih na važnost medijskoga djelovanja u čijemu će središtu uvijek biti nepovredivo dostojanstvo ljudske osobe.

Izvor fotografija: Hrvatska katolička mreža

Hrvatsko katoličko sveučilište