U utorak 21. studenoga 2023. studenti druge godine sveučilišnog diplomskog studija sociologije Hrvatskog katoličkog sveučilišta posjetili su Hrvatski sabor u sklopu terenske nastave za kolegij Osnove proračuna na diplomskom studiju. U njihovoj pratnji bio je doc. dr. sc. Roman Šubić sa Sveučilišnog odjela za sociologiju.

U sklopu kolegija studenti stječu znanja o postupku donošenja državnog proračuna pa su s galerije za posjetitelje u Hrvatskom saboru pratili uvodno predstavljanje državnog proračuna predsjednika Vlade RH i ministra financija, a u nastavku plenarne sjednice slušali su replike i obraćanja klubova zastupnika na temu državnog proračuna.

Osim praćenja plenarne sjednice uživo, studenti su razgledali unutrašnjost zgrade Hrvatskog sabora i potom imali susret s nekoliko saborskih zastupnika koji su članovi Odbora za financije i državni proračun. Ovakav oblik učenja kroz praksu pružio je svim sudionicima s Hrvatskog katoličkog sveučilišta jedno novo iskustvo i obogatio ih znanjem koje će im svakako biti od koristi u budućnosti.

Hrvatsko katoličko sveučilište