Studenti prve godine preddiplomskoga studija komunikologije Hrvatskoga katoličkog sveučilišta posjetili su, u okviru nastave iz kolegija Tiskano novinarstvo, u petak 4. studenoga 2016. godine uredništvo Glasa Koncila na zagrebačkome Kaptolu.

O aktualnim izazovima pred kojima se nalaze današnji mediji, posebice tiskani, govorio je glavni urednik i v. d. ravnatelja Glasa Koncila mons. Ivan Miklenić, osvrnuvši se pritom i na povijest i današnje djelovanje toga katoličkog tjednika, kao i na druga izdanja koja izdaje ta nakladnička kuća.

U razgovoru je studentima poručio kako se upravo od njih očekuje zrelo promišljanje medija, te djelovanje u okvirima profesionalnih standarda novinarstva.

O specifičnostima stvaranja dječjega lista u vremenu novih medija studentima je govorio v. d. glavnoga urednika Maloga koncila – Maka Vojmil Žic, a s radom u redakcijskom sustavu, te s grafičkim prijelomom novina upoznao ih je grafički urednik Danijel Lončar.

Studente je u posjet uredništvu Glasa Koncila vodio asistent na HKS-u, nekadašnji djelatnik toga katoličkog tjednika, Ivan Uldrijan.

 

 

Foto: Bernard Čović/Glas Koncila

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište