U srijedu, 26. listopada, u sklopu predmeta „Središnje teološke teme” (doc. dr. sc. Zoran Turza) i “Tehnike odnosa s javnošću” (dr. sc. Kristijan Sedak),  studenti druge godine preddiplomskog sveučilišnog studija Komunikologija posjetili su Nadbiskupijski pastoralni institut. Tamo ih je dočekao Zvonimir Ancić, glasnogovornik i predstojnik Tiskovnog ureda Hrvatske biskupske konferencije koji im je predstavio Tiskovni ured, Hrvatsku biskupsku konferenciju i Centar za socijalni nauk Crkve. Nakon toga su sudjelovali na dvodnevnom simpoziju „Opće dobro u crkvenom i društvenom životu Hrvatske” u organizaciji Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve HBK-a te Katedre socijalnog nauka Crkve KBF-a Sveučilišta u Zagrebu.

Prvi izlagač bio je prof. dr. sc. Marko Alerić s temom „Opće dobro u hrvatskom nazivlju”, zatim su temu o općem dobru u crkvenom govoru u Hrvatskoj predstavile doc. dr. sc. Mirjana Pinezić i doc. dr. sc. Dubravka Petrović Štefanac, a završno izlaganje prije zaključka trećeg dijela, iznio je prof. dr. sc. Branko Grisogono s temom “Klima je opće dobro”. 

U četvrtom, ujedno i posljednjem dijelu simpozija, temu „Ostvarenje općega dobra u gospodarstvu”  prezentirao je je prof. dr. sc. Domagoj Sajter, a studenti su imali priliku čuti i izlaganje profesora dr. sc. Jerka Valkovića koji je govorio o medijima u službi ostvarenja općega dobra.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište