U okviru terenske nastave iz kolegija Područno (sektorsko) izvještavanje za tisak i web, studenti treće godine preddiplomskoga studija komunikologije Hrvatskoga katoličkog sveučilišta (HKS) posjetili su u srijedu 18. travnja sjedište Hrvatske narodne banke (HNB) u Zagrebu.

Domaćini su za studente HKS-a organizirali nekoliko interaktivnih predavanja; o monetarnoj politici HNB-a i okruženju u kojemu djeluje središnja banka govorio je Enes Đozović, dok je o upravljanju gotovim novcem izlaganje održao Nikola Šutalo. Iskustva u odnosima s javnošću HNB-a sa studentima je podijelila direktorica Direkcije za odnose s javnošću mr. sc. Dejana Rebernik, a samu zgradu HNB-a i njezinu povijest predstavila je Ines Merkl.

Sa studentima su bili i nekadašnji djelatnik HNB-a, docent na Odjelu za sociologiju HKS-a dr. sc. Roman Šubić, te asistent na Odjelu za komunikologiju Ivan Uldrijan.

Sljedeća terenska nastava iz predmeta Područno (sektorsko) izvještavanje za tisak i web – na kojemu studenti upoznaju i prate razna društvena područja i središnje institucije koje djeluju u tim sektorima – održat će se u svibnju kada će studenti posjetiti Hrvatski sabor.

 

 

Foto: HNB