Studenti treće godine preddiplomskoga studija komunikologije Hrvatskoga katoličkog sveučilišta (HKS) posjetili su u četvrtak 3. studenoga Hrvatski sabor. Posjet je organiziran kao terenska nastava iz predmeta Područno (sektorsko) izvještavanje za tisak i web, a studente je vodio poslijedoktorand dr. sc. Ivan Uldrijan.

Na jednosatnome susretu sa saborskim zastupnicima – na koji se odazvalo deset zastupnica i zastupnika – budući su novinari i stručnjaci za odnose s javnošću sabornicima postavljali pitanja iz različitih političkih i društvenih sfera s naglaskom na politike usmjerene mladima i poticanje snažnije participacije mladih u društvenim i političkim procesima.

Studenti su po dolasku obišli zgradu sabora kojom ih je provela organizatorica posjeta voditeljica  Službe za građane dr. sc. Sanja Šurina, progovorivši o novijoj parlamentarnoj povijesti u Hrvatskoj. S galerije sabornice pratili su i plenarnu sjednicu, tijekom koje im je dobrodošlicu poželio predsjedavajući potpredsjednik Hrvatskoga sabora dr. sc. Furio Radin, a pljeskom su ih pozdravili i nazočni zastupnici.

Hrvatsko katoličko sveučilište