Studenti treće godine preddiplomskoga studija komunikologije Hrvatskoga katoličkog sveučilišta sudjelovali su u srijedu 19. listopada na konferenciji za medije na završetku 65. plenarnog zasjedanja Sabora Hrvatske biskupske konferencije (HBK).

Odlazak studenata na konferenciju za novinare u sjedište HBK-a na zagrebačkome Ksaveru organiziran je u okviru terenske nastave iz kolegija Područno (sektorsko) izvještavanje za tisak i web.

Na konferenciji su, o temama zasjedanja i ostalim aktualnostima, govorili dosadašnji predsjednik HBK-a zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, novoizabrani predsjednik HBK-a splitsko-makarski nadbiskup te porečki i pulski apostolski upravitelj  mons. Dražen Kutleša, đakovačko-osječki nadbiskup i predsjednik Komisije HBK-a Iustitia et pax mons. Đuro Hranić te generalni tajnik HBK-a doc. dr. sc. Krunoslav Novak, a moderator je bio glasnogovornik HBK-a Zvonimir Ancić. Sa studentima – koji će za vježbu i izvijestiti o događaju – bio je poslijedoktorand na Odjelu za komunikologiju dr. sc. Ivan Uldrijan.

Hrvatsko katoličko sveučilište