Ove godine se HKS po prvi put uključio u akciju “72h bez kompromisa”. Cilj uključivanja  bio je poticanje volontiranja, ali i uključivanje i prisustvo HKS u društvenim aktivnostima koje su u skladu s katoličkim identitetom, uz to i jačanje zajedništva među našim studentima te pružanje pozitivnog primjera drugima. Sudjelovalo je 29 studenata sa svih odjela našega Sveučilišta. 

Volonterska skupina Hrvatskog katoličkog sveučilišta sudjelovala je od 12. do 15. listopada na najvećem volonterskom projektu „72 sata bez kompromisa“.  Volonterski je to projekt koji animira mlade i promiče volonterstvo kroz solidarnost i zajedništvo. Ove su godine mladi iz Zagreba, Splita, Sinja, Zadra, Dubrovnika i Osijeka tijekom tri dana ujedinili snage i pokazali kako volontiranje može promijeniti svijet u kojem živimo. Članovima Volonterske skupine pridružili su se i brojni studenti koji su sudjelovali u više od deset akcija. Volonterska je skupina ovim projektom željela popularizirati volontiranje među studentima te im pokazati kako je lijepo darivati svoje vrijeme, a ne očekivati ništa zauzvrat. Naši su studenti, podijeljeni u nekoliko timova, sudjelovali u raznim akcijama:  bojanje ograde u dvorištu Osnovne škole Dr. Ivan Merz, animiranje djece u Dječjoj bolnici Srebrnjak, prodaja časopisa ,,Ulične svjetiljke“, izrada misijskih narukvica za potrebe Papinskih misijskih djela u RH, pomoć u samostanu Misionarki ljubavi – Sestre Majke Terezije, izrada pomoćnih sprava za djecu s posebnim potrebama u dnevnom centru za rehabilitaciju djece i mladeži Mali dom, animiranje štićenika kuće za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi ,,Kuća Trešnjevka’’, animiranje korisnika Centra za autizam, bojanje ograde u dvorištu Osnovne škole Sesvetska Sopnica, radne akcije u Dječjem domu Ivan Goran Kovačić, rad s korisnicima u Domu za starije osobe Sveta Ana.

U veseloj atmosferi, uz pjesmu i ples, nova poznanstva i nesebičan rad, naši su studenti pokazali kako su osjetljivi na potrebe zajednice te da volontiranje uistinu može mijenjati našu okolinu i pozitivno utjecati na društvene promjene.

Na projektu su sudjelovali: studentice 1. godine preddiplomskog studija sociologije Maša Dombre, Adela Lukić, Lana Devčić, Martina Hum i Klara Banić; studentice 1. godine preddiplomskog studija psihologije Lucija Kolić, Sara Šopar i Magdalena Novosel; student 1. godine preddiplomskog studija sestrinstva David Mlakić; studentica 2. godine preddiplomskog studija psihologije Dora Mlinarić; studentice 3. godine preddiplomskog studija sociologije Valentina Presečan, Danijela Bočkaj, Vlatka Vivoda i Marina Miletić; studentice 3. godine preddiplomskog studija komunikologije Snježana Lovrić, Iva Liović, Marija Spajić i Hana Kilijan; studentice 3. godine preddiplomskog studija psihologije Antonia Gverić, Marijna Hinek, Zrinka Podbevšek, Tanja Prskalo i Terezija Buljan; studentice 1. godine diplomskog studija sociologije Petra Mirković i Iva Soldo; studentice 2. godine diplomskog studija povijesti Gloria Glibo i Lucija Stanojević.

“Bila sam na akciji bojanja klupa u Osnovnoj školi Dr. Ivana Merza zajedno s kolegicom s godine i još dvije djevojke. Škola je dobila nove klupe i ravnatelj je htio pružiti djeci što veseliju atmosferu u dvorištu škole. Bojali smo klupe, koševe i ogradu šarenim bojama i crtali po njima. Ravnatelj je također sudjelovao i bilo nam je jako je zabavno. Uz priču, druženje i opuštenu atmosferu, vrijeme je brzo prošlo, a dvorište je poprimilo novi, veseliji izgled.”

Vlatka Vivoda, 3. godina preddiplomskog studija sociologije

“Akcija na kojoj sam sudjelovala zvala se „Igrom i sportom do zabave“. Kolegice i ja animirali smo štićenike kuće za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi ,,Kuća Trešnjevka’’. Sunčani dan provele smo u prirodi igrajući igre graničar, skakanje u vreći i nošenje jajeta sa žlicom. Bilo je veselo i zabavno. Djeca su uistinu uživala, a mi smo se prisjetile kako je divno biti dijete.”

 Danijela Bočkaj,  3. godina preddiplomskog studija sociologije