U utorak 16. svibnja 2023. studenti diplomskih studija sociologije, komunikologije i povijesti posjetili su Hrvatsku narodnu banku s ciljem upoznavanja s glavnim funkcijama središnje banke i njezinom važnom ulogom u funkcioniranju gospodarstva. Studenti su tijekom posjeta imali priliku čuti najnovije vijesti iz područja FinTecha i o projektu razvoja digitalne valute, a zatim i poslušati predavanje o zaštiti potrošača i najčešćim praksama postupanja banaka prema potrošačima.

Osim posjeta HNB-u, u utorak 9. svibnja 2023. u okviru terenske nastave iz izbornog kolegija Upravljanje osobnim financijama studenti diplomskih studija HKS-a posjetili su Hrvatsku agenciju za nadzor financijskih usluga (Hanfu). Zahvaljujući susretu sa zamjenikom predsjednika Upravnoga vijeća Hanfe dr. sc. Tomislavom Ridzakom i predavanju direktorice Sektora za sistemske rizike i zaštitu potrošača Ivane Herceg studenti su imali priliku upoznati se s djelokrugom i nadležnostima Hanfe s ciljem osiguranja financijske stabilnosti u Republici Hrvatskoj, doznati više o razvijenosti tržišta kapitala te međunarodnoj suradnji s ciljem očuvanja stabilnosti tržišta i zaštite potrošača. Studenti su se upoznali i s programima stipendiranja, studentske prakse, godišnje nagrade studentima za najbolje znanstvene i stručne radove te edukativnim programima s ciljem povećanja financijske pismenosti mladih.

Osim viceguvernera HNB-a doc. dr. sc. Romana Šubića sa studentima su na predavanjima prisustvovale doc. dr. sc. Petra Palić i asistentica Nika Đuho, s Odjela za sociologiju.