Treću godinu zaredom Ured za katoličke škole Hrvatske biskupske konferencije i Hrvatsko katoličko sveučilište organizirale su stručno usavršavanje stručno-pedagoških timova u katoličkim školama. Cjelodnevni skup pod nazivom „Uloga stručnog suradnika u odgojnoj dimenziji katoličke škole“ se održao u ponedjeljak 11. prosinca u dvorani „Blaženi Alojzije kard. Stepinac“ Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Na početku skupa generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije don Petar Palić pozdravio je skup i zahvalio se na suradnji s Hrvatskim katoličkim sveučilištem. Rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić je u svome pozdravnome govoru također zahvalio na dosadašnjoj suradnji s Uredom za katoličke škole sa željom da se ta suradnja dalje nastavi i da se još više produbi.

Radni dio skupa otvorila je ravnateljica Salezijanske osnovne škole u Zagrebu mag. paed. relig. et catech. Karmela Tomašević koja je ispričala dosadašnju voditeljicu dipl. teologinju Ivanu Mokri koja nije mogla sudjelovati na skupu zbog bolesti i uvela sudionike u rad cjelodnevnog skupa.

Skup je započeo predavanjem „Stručni suradnik u odgoju u katoličkim školama“ doc. dr. sc. Zorana Turze i nastavljeno radionicom koju su usmjeravali vjeroučitelj dipl. teolog Josip Štefanac i doc. dr. sc. Zoran Turza. Nakon toga, mag. psih. Ana Haramina imala je predavanje pod nazivom „Cjelovit razvoj osobe u središtu odgoja za vrijednosti“. Uslijedila je radionica koju je moderirala prof. psih. Dunja Hohnjec.

U popodnevnom dijelu, nakon ručka i razgledavanja novog dijela kampusa uslijedilo je predavanje „Odgojna uloga medija u promicanju društvenih vrijednosti“ mag. comm. Leali Osmančević, radionica mag. paed.relig.et catech. Karmele Tomašević i rekapitulacija cjelokupnog programa.

Skup je završio euharistijskim slavljem u kapelici Hrvatskog katoličkog sveučilišta koju je predvodio Sveučilišni kapelan Odilon Singbo.