Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu se 22. i 23. ožujka održao se susret Centra za promicanje dobrobiti ranjivih osoba i Marie Rudan, voditeljice Strategije ljudskog dostojanstva u suradnji s mađarskim redovničkim zajednicama. Strategija kao svoju glavnu misiju ima zaštitu ljudskog dostojanstva, posebice djece i ranjivih odraslih, u suradnji s redovničkim zajednicama u Mađarskoj (više na emberimeltosag.hu)

Djelatnici Centra su gospođu Rudan upoznali na međunarodnoj konferenciji o zaštiti djece i ranjivih odraslih osoba u Srednjoj i Istočnoj Europi “Naše zajedničko poslanje u zaštiti djece Božje” koja je održana u Varšavi od 19. do 22. rujna 2021., u organizaciji Papinskog povjerenstva za zaštitu maloljetnika i Poljske biskupske konferencije. Na sastanak prvoga dana posjeta došao je  i rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić koji je izrazio srdačnu dobrodošlicu te svesrdno podržao međunarodnu suradnju kada je u pitanju tako važna tematika.

Dvodnevni susret je bio bogat obostranim upitima o načinu rada, razmjenom iskustava i traženju mogućnosti za buduću suradnju. Za istaknuti su neke od mogućih točaka buduće suradnje: provođenje edukacija, mogućnost prevođenja i izdavanja publikacija, dijeljenje informacija o projektima i prilikama za razvoj Centra za promicanje dobrobiti ranjivih osoba kao i za Strategiju ljudskog dostojanstva u Budimpešti.

Tijekom ovoga dvodnevnog susreta razmijenjena su iskustava kao što je suočavanje s otporima, te postavljeni temelji za konkretnu buduću suradnju. Centar za promicanje dobrobiti ranjivih osoba i Strategija ljudskog dostojanstva istakli su otvorenost za buduću suradnju na zaštiti dostojanstva i promicanju dobrobiti svih ranjivih osoba.

 

               

Hrvatsko katoličko sveučilište