Koliko im stipendije Stipendijskog fonda “Marko Franović” i Hrvatskog katoličkog sveučilišta znače za život, rad i daljnje studiranje, u nekoliko rečenica rekli su nam naši stipendisti za akademsku godinu 2020./2021.

Karla Arar
Dolazim iz Slavonskog Broda a na Hrvatskom katoličkom sveučilištu studiram sociologiju. Dobivena stipendija puno mi znači. Ona je prvotno pokazatelj zalaganja, truda i uspjeha i dokaz da se taj trud isplati. Ujedno mi  je i poticaj za daljnji nastavak zalaganja i ulaganja u samu sebe, svoje obrazovanje i struku. Također mi pomaže i oko studentskog života koji ponekad zna nositi veće troškove. Zahvalna sam Vam na ovoj stipendiji i nadam se da ću i dalje ići „istim tempom“!

Magdalena Bilkić 
Dolazim iz Usore u Bosni i Hercegovini. Studentica sam komunikologije na smjeru Interkulturalna komunikacija i novinarstvo. Prošle godine sam također primala Vašu stipendiju što je uvelike olakšalo studiranje, posebno zbog situacije u kojoj smo se našli. Tako se nastavlja i ove godine. Vaša stipendija je priznanje da naš trud nije uzaludan i da se isplati. Ona je poticaj da ustrajemo i kada je teško, da uvijek napredujemo, osobno i profesionalno. Hvala Vam gospodine Franoviću!

Adriana Borić
Hrvatsko katoličko sveučilište odabrala sam jer sam već pri prvom posjetu imala dojam da unutar tih zidova vlada zajedništvo, humanost i toplina; da ovom Sveučilištu studenti nisu samo brojevi na listi. Ova Stipendija jedan je od brojnih dokaza da sam bila u pravu. HKS zaista brine o svojim studentima. Njihov rad i trud, ali i poteškoće s kojima se susreću tijekom studiranja, ne prolaze nezamijećeni.Osim što mi je ova Stipendija omogućila nastavak studiranja, dala mi je i vjetar u leđa, poticaj da se trudim još više, potvrdu da u moru obveza i briga, ne samo fakultetskih, nego i onih životnih, nisam sama.

Nikola Butković
Zahvalio bih se Hrvatskom katoličkom sveučilištu na dobivenoj stipendiji i gospodinu Franoviću koji je omogućio ostvarivanje stipendijskog fonda. Čast mi je biti dijelom programa stipendiranja kojim se potiče studentska izvrsnost. Drago mi je da je HKS prepoznao moj trud i sukladno tome me nagradio za daljnji rad. Stipendija će mi osigurati bezbrižni nastavak studiranja, olakšanje materijalnog aspekta te mogućnost unapređenja opreme za rad.

Lucija Dorotić
Za mene ova stipendija predstavlja potvrdu dosadašnjeg truda i predanosti studiranju i svim studentskim obavezama. Olakšava mi tijek studiranja i omogućava usmjerenost na postizanje što boljih rezultata. Također, naglasila bih da ovakvi tipovi stipendija koji se dodjeljuju osobama s invaliditetom daju dodatni poticaj nama koji već pri upisu na studij nismo jednaki s drugima i uz učenje i samo studiranje ulažemo ponekad i veće napore nego ostali. Stoga ovakve stipendije znače i potvrdu truda i nadu da se nikada ne odustaje od svojih životnih ciljeva, pogotovo ako se nađe neka prepreka na putu ka ostvarivanja toga cilja. Uz to, zahvalila bih na povjerenju koje ste mi povjerili dodijelivši mi ovu stipendiju.
 
Luka Drnić

Izuzetno mi je drago i mogu reći da sam jako zahvalan na činjenici da mi je dodijeljena ova stipendija. Ona mi služi kao još jedan indikator da sam donio ispravnu odluku kad sam se upisao na studij povijesti na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Povijest mi je uvijek predstavljala veliki interes u životu, ali nakon jednogodišnjeg studiranja na faksu koji se ističe suverenom organizacijom i sistemom rada koji potiče izvrsnost u stjecanju znanja, mogu slobodno reći da se  strast za poviješću u mnogočemu intenzivirala. Ujedno bi napomenuo da se osjećam blagoslovljen biti dio fakulteta koji se tako aktivno angažirao u promicanju hrvatske kršćanske i narodne baštine, paralelno održavajući visoke standarde u znanstvenoj metodi. Nadam se da će fakultet nastaviti takvim hrabrim i rjeđim putem jer prepoznajem veliku potrebu za time u našoj domovini. Također, ovom prilikom iskazujem svoju želju da tijekom svog boravka na fakultetu što više doprinesem u tom plemenitom pothvatu.  I za kraj bi dodao da iako još nemam detaljan plan oko raspolaganja financijskim sredstvima iz ove stipendije, ipak mogu reći da sigurno planiram s njima kupiti puno knjiga i možda pokoju kunu dati vlasnicima ugostiteljskih objekata u okolici fakulteta, naravno po završetku pandemijskih mjera.

 
Terezija Gložinić
Sveučilišne obveze od trenutka upisivanja studija uvijek su bile na prvom mjestu. Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu trud i zalaganje nikada ne ostane neprepoznato. Hvala Vam što pomažete da Hrvatsko katoličko sveučilište prepoznaje zalaganje i trud svakog studenta i nagrađuje izvrsnost u vremenu kada se često čini da društvo to ne cijeni. To nas potiče na rad i savjesno učenje, ali ne samo učenje s ciljem polaganja ispita, nego učenje za život. Hvala Vam za podršku koju nam pružate kako bi uz stručno znanje koje primamo na studiju, lakše ulagali u sebe i druge i u budućnosti davali svoje plodove društvu i izgrađivali ga, kao što i Vi to činite.

Lara Fiolić
Dobivena stipendija služi mi kao poticaj za daljnji rad i upornost. Simbolički pokazatelj da ne treba odustajati čak ni onda kada smatrate da se više ništa ne može učiniti! Hvala Hrvatskom katoličkom sveučilištu na ovoj potvrdi kako su rezultati neminovni kada damo svoj maksimum i istinski uživamo u onome što radimo.
 
Sara Jelovčić
Ova stipendija potvrda je da se akademsko zalaganje potiče i cijeni, kao i dodatni poticaj da nastavim ustrajno i predano studirati te razvijati kompetencije unutar i izvan sveučilišnih predavaonica. Zahvalna sam kako za velikodušnu gestu financijske podrške gospodina Marka Franovića i Hrvatskog katoličkog sveučilišta, tako i za nematerijalno blago kojim sam obogaćena tijekom studiranja. Uz Božju pomoć, trudit ću se kvalitetno iskoristiti dodijeljenu stipendiju te u svom ljudskom i stručnom djelovanju njegovati općeljudske vrijednosti i doprinositi dobrobiti društvene zajednice.
 

Magdalena Magdić

Iznimno sam sretna i zahvalna što sam dobitnica stipendije za izvrsnost koja mi olakšava studiranje i dokazuje kako se trud, marljivost i kontinuiran rad uistinu prepoznaju i cijene. Radujem se još jednoj akademskoj godini u sveučilišnoj zajednici Hrvatskoga katoličkog sveučilišta ispunjenoj usvajanjem novih znanja, suradnjom i zajedništvom. Tijekom buduće profesionalne karijere nastojat ću prenositi sve usvojene vrijednosti i znanja drugima jer vjerujem da solidarnošću i dobrotom možemo izgrađivati svoju okolinu i činiti je još ugodnijim mjestom za život. Poštovani gospodine Franoviću, zahvaljujem Vam na Vašoj velikodušnosti i brizi o mladima u Hrvatskoj. Hvala Vam što nam u suradnji s našim Sveučilištem omogućujete da hrabro koračamo dalje i ostvarujemo svoje snove.
 
Ivana Malivuk
Zaista mi je drago što sam odabrana za ovu stipendiju. Ona predstavlja potvrdu moga truda i zalaganja, ali i motivaciju za daljnji angažman. Osim samog studiranja, aktivna sam u Studentskom zboru, Studentskoj sekciji Hrvatskog psihološkog društva i u znanstveno-istraživačkom radu. Budući da sada znam da sam na pravome putu, trudit ću se i dalje koračati istim. Pri tome ću njegovati opće-ljudske vrijednosti, onako kako me ovaj studij i ovo Sveučilište poučilo.

Marija Opačak
Hrvatsko katoličko sveučilište još jednom mi je dokazalo da za njih nismo samo brojevi, već da na nas gledaju brižno poput obitelji. Od srca se zahvaljujem HKS-u na svakoj nesebično ukazanoj potpori pa tako i ovoj novčanoj. Raduje me biti dijelom zajednice koja prije svega nagrađuje uspjeh svojih studenata, a s druge strane brine i o onima potrebitima kojima je za studiranje neophodna financijska pomoć. Ova stipendija za mene zasigurno predstavlja vjetar u leđa, što u samom studiranju i napredovanju u svom pozivu, a tako i u životu da budem spremna i sama pomoći drugome onda kada to bude potrebno. Stoga Vam još jednom neizmjerno hvala na ukazanoj prilici da svoje studiranje nastavim što bezbrižnije.
 
Lucija Pandžić

Drago mi je što ću zahvaljujući Stipendijskom fondu “Marko Franović” i Hrvatskom katoličkom sveučilištu biti jedna od stipendiranih studenata. Studij će zasigurno biti lakši uz stipendiju, a uz to će me motivirati na daljnji trud i rad. Hvala Vam što ne odustajete od nas mladih i što ulažete u našu budućnost.

Nikica Polak
Studiranje na Hrvatskom katoličkom sveučilištu uistinu je nešto nezamjenjivo, zdravo i sve što jedan student može poželjeti od studija. Ovim putem želim izraziti zahvalnost i sreću na dodijeljenoj stipendiji, ali i na svemu ostalom što sam dobila studiranjem na HKS-u. Stipendiju ću iskoristiti  za daljnje zadržavanje fokusa na studij te na opuštenije i veće ulaganje u svoje hobije.

Domagoj Puljizović
Od srca zahvaljujem gospodinu Marku Franoviću i Hrvatskom katoličkom sveučilištu na dodijeljenoj mi stipendiji. Ona je dokaz moga rada, ljubavi i predanosti sveučilišnom studiju komunikologije i potvrda da u toj životnoj odluci nisam pogriješio. Dobivena stipendija snažan mi je poticaj za budući akademski, profesionalni i osobni razvoj, ali i obveza da vrijedno stečena znanja i vještine uporabim na korist hrvatskoga društva.
 
Mia Tomić
Uistinu sam radosna što sam dio zajednice Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Kao studentica sociologije osjećam odgovornost i zahvalnost primiti ovu stipendiju kao dar dobra srca za daljnji razvoj i napredak. Nadam se da će krajnji rezultati i uspjeh na studiju biti iskrena zahvala za ovu stipendiju, koja je velika motivacija i nagrada za trud i zalaganje tijekom studija. Stoga, zahvaljujem gospodinu Franoviću što svojom velikodušnošću pristaje biti potpora, a samim time i poticaj studentima u njihovom radu!
 
Matea Valešić
Predivno je biti dijelom akademske zajednice koja prepoznaje, potiče i nagrađuje trud svoji studenata. Osim što ova stipendija kao nagrada odaje priznanje za dosadašnji trud, stvara veliki motiv za postizanje izvrsnosti u budućnosti koje naše Sveučilište prepoznaje. Već drugu godinu za redom sam dobitnica stipendije i sve što mogu reći je da sam presretna jer netko vidi rad i trud nas studenata. Velika Vam hvala jer cijeniti izvrsnost studenata u njihovom radu i napretku. Ovo za mene ne predstavlja samo financijsko rasterećenje koje mi u prvom rede neizmjerno znači, već i veliku nagradu i pohvalu za moj rad! Hvala Vam od srca!
 

Helena Vuković
Ja sam Helena Vuković i studentica sam druge godine studija psihologije. Ovu stipendiju dobila sam na temelju statusa vrhunskog sportaša.  Judom se bavim od svoje 6 godine te već 12 godina nastupam na međunarodnim natjecanjima. Kao najbolje rezultate mogu istaknuti naslov svjetske kadetske prvakinje u 2017. godini, brončanu medalju na Europskom prvenstvu za juniore 2019. godine i brončanu medalju na Europskom prvenstvu za kadetkinje u 2016. godini (pojedinačna i ekipna konkurencija). Velika mi je čast biti dio ovog programa stipendiranja studenata te bih se željela zahvaliti gospodinu Franoviću  i Sveučilištu što su prepoznali uložen rad i trud. Ova stipendija će pomoći meni i mojim roditeljima u financiranju natjecanja, sportske opreme, prehrane i vitaminizacije koje su vrlo bitni za razvoj sportaša. U ovim neizvjesnim vremenima, ova podrška me iznimno motivira na daljnji rad.