blaženi Alojzije Stepinac veritas.hr

U nedjelju 10. veljače 2013. godine spomendan je zaštitnika našeg Sveučilišta blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

Pozivamo Vas da u nedjelju sudjelujete  u euharistijskom slavlju u zagrebačkoj prvostolnici koje će u 19 sati predvoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, veliki kancelar Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Uz 53. obljetnicu preminuća bl. Alojzija Stepinca, spomen-misu na Stepinčevo, u nedjelju 10. veljače u 11 sati u crkvi Presvetog Trojstva blaženikove rodne župe u Krašiću, predvodi mons. Juraj Batelja, postulator Stepinčeve kauze, a svečanu službu Božju u 17 sati vojni biskup Juraj Jezerinac.

Ako ne možete biti dionici ovih slavlja, izravni prijenos euharistijskog slavlja iz krašićke župe Presvetog Trojstva pratite u 11 sati na Hrvatskoj televiziji na 2. programu, a misu iz zagrebačke katedrale u 19 sati na valovima Hrvatskog katoličkog radija.

Uz spomendan zaštitnika našeg Sveučilišta kao poticaj na upoznavanje njegove osobe i svega onoga čime je zadužio Crkvu i hrvatski narod donosimo nagovor sveučilišnoj omladini održan 28. lipnja 1934. pod nazivom Znanost ne stoji u opreci s religijom, štoviše: prava znanost vodi k Bogu.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište