U četvrtak, 22. prosinca u Vijećnici Hrvatskog katoličkog sveučilišta potpisan je sporazum o suradnji s Ukrajinskom zajednicom Grada Zagreba koji za cilj ima izvođenje Integracijsko-edukacijskog programa (IEP)

U ime Hrvatskog katoličkog sveučilišta Sporazum je potpisao rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić, a u ime Ukrajinske zajednice Grada Zagreba gospođa Marija Meleško i predstavnik ukrajinske nacionalne manjine Grada Zagreba Viktor Filima.
Potpisivanju sporazuma s Hrvatskog katoličkog sveučilišta prisustvovali su: prorektor za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Hrvoje Štefančić, voditelj Digit-HeaL laboratorija doc. dr. sc. Anto Čartolovni, asistentica s Odjela za sociologiju Karla Žagi i voditeljica Službe za pravne, kadrovske i opće poslove Ivona Tenšek, mag.iur. 

IEP je prvi takav program u Hrvatskoj koji nudi interdisciplinarni i sveobuhvatni pristup edukaciji i integraciji te nastoji prenijeti polaznicima znanja iz područja hrvatskoga jezika, hrvatske kulture i povijesti.

Važnost i potencijal ovog programa za hrvatsko društvo prepoznala je i njemačka zaklada Renovabis e.V., solidarna inicijativa njemačkih katolika s ljudima Centralne i Istočne Europe, financijskom podrškom projekta „Integration of Ukrainian refugees in Croatia“ na period u trajanju tri godine.

Radujemo se novoj suradnji s konačnim ciljem edukacije i integracije novih sugrađana u hrvatsko društvo.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište