U četvrtak 21. travnja 2016. godine rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić s prorektorom za organizaciju i poslovanje prof. dr. sc. Gordanom Črpićem, prorektoricom za nastavu izv. prof. dr. sc. Ines Sabotič, prorektorom za znanost izv. prof. dr. sc. Hrvojem Štefančićem i prorektorom za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Emilijom Marinom susreo se s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske gospodinom Tihomirom Oreškovićem.

Sastanku su prisustvovali Ministar obrazovanja, znanosti i sporta Republike Hrvatske prof. dr. sc. Predrag Šustar i savjetnik Ivan Milanović Litre, dok su iz Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske prisustvovali Predstojnik Ureda Neven Zelić i savjetnik za vanjsku politiku dr. sc. Stephen Nikola Bartulica.

Rektor Tanjić je Predsjednika Vlade g. Oreškovića upoznao s poviješću i djelovanjem Hrvatskog katoličkog sveučilišta o desetoj obljetnici osnutka. Raspravljalo se o položaju Hrvatskog katoličkog sveučilišta u visokoškolskom sustavu Republike Hrvatske kao i o mogućnostima unapređenja njegovog poslanja.

Predsjednik Vlade g. Orešković izrazio je svoje zadovoljstvo postignutim i dao Hrvatskom katoličkom sveučilištu potporu u daljnjem radu.

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište