11.7.2016._Sastanak Rektora s nastavnicima i zaposlenicima

11.7.2016._Sastanak Rektora s nastavnicima i zaposlenicima

U ponedjeljak 11. srpnja 2016. godine održan je sastanak rektora s nastavnicima i zaposlenicima Sveučilišta.

dr. sc. Sanda Smoljo _11.7.2016._Sastanak Rektora s nastavnicima i zaposlenicima

dr. sc. Sanda Smoljo _11.7.2016._Sastanak Rektora s nastavnicima i zaposlenicima

Sastanak je započeo predavanjem “Antropologija katoličkog identiteta” koje je održala dr. sc. Sanda Smoljo s  Katoličkog bogoslovnog fakultetu u Sarajevu i Centra za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije. Tijekom svog predavanja dr. sc. Sanda Smoljo progovorila je o identitetu u postmoderni, o specifičnostima katoličkog identiteta i u trećem se dijelu osvrnula na doprinos dubinske psihologije u razumijevanju poteškoća neautentičnog katoličkog identiteta u današnjem europskom kontekstu. Tijekom svog predavanja dr. sc. Smoljo je više puta naglasila da se katolički identitetn gradi i obnavlja dvostrukim putem: kroz osobni molitveni odnos s Isusom Kristom i kroz sakrementalni život koji uključuje dimenziju zajedništva s drugima unutar Crkve.  „Ako čovjek živeći svoju vjeru, svoj katolički identitet u odnosu prema sebi i drugima, ne postaje više sličan Kristu u ljubavi i praštanju, onda je vrijeme da se upita o obnovi svoga katoličkog identiteta. Suradnja s drugim znanostima, kako ističe pastoralna konstitutcija Gaudium et spes (62), može pomoći kako bi se živio zreliji vjerski život.  No, u temelju obnove katoličkog identiteta treba se vratiti sakramentalnom-molitvenom životu te Kristov stil život postaviti kao središte osobnog životnog projekta“.

Nakon predavanja održana je kratka diskusija, potom su uslijedila izlaganja pročelnika Odjela o protekloj akademskoj godini.

 

pročelnici

Pročelnik Odjela za povijest doc. dr. sc. Ivan Majnarić, zamjenik pročelnika Odjela za sociologiju doc. dr. sc. Roko Mišetić, zamjenica pročelnice Odjela za psihologiju doc. dr. sc. Ivana Vrselja, pročelnik Odjela za komunikologiju izv. prof. dr. sc. Jerko Valković i pročelnica Odjela za sestrinstvo doc. dr. sc. Marta Čivljak u desetominutnim prezentacijama iznijeli su rezultate postignute u nastavi, u znanstvenom području te su predstavili planove za predstojeću akademsku godinu 2016./2017.

11.7.2016._Sastanak Rektora prof. dr. sc. Željka Tanjića s nastavnicima i zaposlenicima

11.7.2016._Sastanak Rektora prof. dr. sc. Željka Tanjića s nastavnicima i zaposlenicima

Završnom riječju okupljenima se obratio rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić koji je zahvalio na angažmanu prorektorima i pročelnicima, nastavnicima i administrativnom osoblju, istaknuvši da je suradnja na ljudskoj razini preduvjet stvaranja izvrsnosti kojoj mi težimo i koja je zalog budućnosti koja će nas razlikovati od drugih Sveučilišta.

Sastanak je završio tradicionalnim zajedničkim druženjem u Vijećnici Sveučilišta.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište