Okupljenima je pozdravnu riječ prigodom Dana KBF-a 11. ožujka 2020. u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu uputio prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta. 

Uzoriti, oci biskupi, veleučeni gospodine rektore Sveučilišta u Zagrebu, gospodine dekane Katoličkog bogoslovnog fakulteta, gospodo dekani i predstavnici drugih visokoškolskih ustanova, kolegice i kolege, poštovani diplomandi i magistri teoloških znanosti, poštovani roditelji, rodbino i prijatelji naših današnjih slavljenika, dragi studenti i studentice, djelatnici KBF-a, sve Vas srdačno pozdravljam u ime Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.

Od srca vam čestitam dan KBF-a Sveučilišta u Zagrebu moleći da Gospodin podrži sva nastojanja i velike napore cijele fakultetske zajednice, posebice u ovo vrijeme koje je toliko bremenito raznim izazovima. Radujem se zajedno sa svima koji danas krune svoj studentski hod diplomom koja u sebi sažima sve godine rasta u dubini znanja i spoznaje, u stjecanju vještina, ali prije svega svjedoči o vašem ljudskom i kršćanskom sazrijevanju u koje je utkan dar ljubavi vaših roditelja, obitelji, prijatelja i profesora. Mnogi će od vas i sami postati odgojitelji i nastavnici i vidjeti koliko je to lijepo, odgovorno i zahtjevno poslanje koje traži zrele i odgovorne osobe, ispunjene  Kristovim Duhom služenja.

A našem dičnom Fakultetu želim da u tom istom Duhu služenja u svom djelovanju i promišljanjima bude vođen riječima koje papa Franjo vidi kao inspiraciju i orijentaciju u življenju evanđeoske kerygme: neka bude mjesto kontemplacije, mjesto prebivanja, mjesto prihvaćanja i slušanja Božje Riječi koja ima snagu mijenjati naše živote i svijet.