U utorak, 22. ožujka 2022. godine u dvorani “Blaženi Alojzije kard. Stepinac” u izravnom prijenosu na YouTube kanala Hrvatskog katoličkog sveučilišta održan je treći po redu okrugli stol iz ciklusa predavanja, tribina i okruglih stolova pod nazivom „Put suverenosti“.
Put suverenosti Hrvatsko katoličko sveučilište suorganizira u suradnji s Hrvatskim memorijalno-dokumentacijskim centrom Domovinskoga rata, Klubom studenata povijesti Hrvatskog katoličkog sveučilišta „Homo volans“ i Hrvatskom akademskom zajednicom Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.
Cilj je ovog projekta u okvirima akademske rasprave ukazati na kvalitete hrvatskog nacionalnog puta prema državnoj suverenosti, ali i povezati hrvatski put suverenosti s aktualnom hrvatskom i svjetskom društvenom i političkom zbiljom. Okruglim stolom u siječnju obilježili smo tridesetu obljetnicu priznanja Republike Hrvatske, a u veljači na okruglom stolu Suverenost danas raspravili smo o suvremenim aspektima pojma suverenosti. Na današnjem okruglom stolu naslovljenom Informacijska bojišnica u Domovinskom ratu zanimljivim izlaganjem i raspravom tematizirala se nerijetko zaboravljena i kompleksna tema informiranja u vrijeme rata.

U prvom dijelu današnjeg događanja uvodno predavanje održali su: Ministar informiranja u razdoblju od 1991. – 1992. gospodin Branko Salaj i prodekan Fakulteta društvenih znanosti i pročelnik Odjela za novinarstvo i komunikologiju velečasni Andrii Shestak.

Nakon uvodnih izlaganja uslijedila je moderirana rasprava u kojoj su sudjelovali: gospodin Zoltan Kabok, gospodin Vice John Batarelo i gospodin Mirko Volarević. 

Više informacija slijedi uskoro.

Hrvatsko katoličko sveučilište