uc„Pratitelji učitelja na putu učenja“ naziv je prvog stručnog usavršavanja stručno – pedagoških timova katoličkih škola koje organiziraju Nacionalni uredi HBK za katoličke škole i Hrvatsko katoličko sveučilište od 4. do 6. studenoga 2015. godine na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Stručno usavršavanje namijenjeno je članovima stručno-pedagoškog tima koji u svojim školama vode brigu o provođenju Nastavnog plana i programa, Školskog kurikuluma i Odgojno-obrazovnog projekta.

Na ovom stručnom usavršavanju sudionici će moći steći dodatne kompetencije za vođenje skupine učitelja u vidu poboljšanja kvalitete nastave i odgoja. Osim toga na raspolaganje će im se staviti potrebna literatura, alati koje bi mogli koristiti te sadržaj mjesečnih sastanaka s učiteljima/nastavnicima i djelatnicima.

Stručno usavršavanje vodit će djelatnici Nacionalnog ureda HBK za katoličke škole i Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Program započinje u srijedu 4. studenoga 2015. godine u 9 sati zajedničkom molitvom nakon koje će uslijediti predavanja i interaktivne radionice. Prvi dana stručnog usavršavanja završit će zajedničkom svetom misom u 18:30 sati u Sveučilišnoj kapeli.

Program drugog i trećeg dana započet će također u 9 sati zajedničkom molitvom nakon koje će se prema rasporedu odvijati ostatak predavanja, radionica i druženja.

Program

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište