Projekt CRO Laudato si’ – O brizi za naš dom je projekt koji je odobrilo Hrvatsko katoličko sveučilište (HKS) i izvodi se u suradnji s Hrvatskim nacionalnim bratstvom Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) i Franjevačkom mladeži u Hrvatskoj. Projekt je nastao u suradnji Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Franjevačkog svjetovnog reda kako bi se u djelo provodio nauk Katoličke Crkve o odnosu čovjeka prema Bogu, drugim ljudima i svijetu (okolišu), a posebice nauk Katoličke Crkve iznesen u enciklici pape Franje Laudato si’. O brizi za zajednički dom (2015.).

Projekt se sastoji od jednostavnih aktivnosti na koje će se Vas poticati putem internetske pošte i društvenih mreža. Nakon tih aktivnosti pozvat ćemo Vas da ispunite anketni upitnik u kojemu ćemo Vas pitati u kojoj ste mjeri sudjelovali u projektnoj aktivnosti.

Projektne aktivnosti su sljedeće: poštivanje neradne nedjelje (12.12. 2019. do kraja siječnja 2020.), štednja energije za grijanje kućanstava (veljača 2020.), štednja vode (ožujak 2020.), izbjegavanje bacanja hrane (travanj 2020.), štednja električne energije (svibanj 2020.) i izbjegavanje uporabe plastike (lipanj 2020.).

Prva projektna aktivnost započinje u utorak 10. prosinca 2019. godine.

Provođenjem u djelo sljedećih aktivnosti možete sudjelovati u projektu:

  1. Nabavi sve namirnice do subote 14. prosinca.
  2. Nemoj ići u kupovinu u nedjelju 15. prosinca..
  3. Odustani od odlaska u trgovačke centre u nedjelju 15. prosinca, čak ako i ne namjeravaš otići u kupovinu.
Hrvatsko katoličko sveučilište