Dana 15. siječnja 2015. priopćeno je iz Vlade Republike Hrvatske da je sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske o osnivanju Povjerenstva za izradu prijedloga modela restrukturiranja javnih znanstvenih instituta u Republici Hrvatskoj od 11. prosinca 2014. godine, imenovan predsjednik Povjerenstva, koji je po položaju zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta te zamjenik predsjednika i članovi, imenovani kao predstavnici nadležnih ministarstva i institucija.

Članovi su po jedan predstavnik Ministarstva financija, Ministarstva socijalne politike i mladih, Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva poduzetništva i obrta,Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj, Rektorskog zbora, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja i Hrvatske udruge poslodavaca. 

Tako je Roko Andričević imenovan predsjednikom Povjerenstva, Ivan Pejić njegovim zamjenikom, a članovi su Ružica Beljo Lučić, Kristina Ferara Blašković, Igor Rađenović, Maja Sporiš, Marina Kasunić Peris, Ladislav Prekupec, Dražen Pros, Jakša Puljiz, Emilio Marin, Pero Lučin, Zvonko Kusić, Petar Pervan i Davor Majetić.

Prof. dr. sc. Emilio Marin, prorektor za međunarodnu suradnju na HKS-u,  izabran je u Povjerenstvo kao predstavnik Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj.

Čestitamo profesoru Marinu na vrijednom imenovanju!

 

Hrvatsko katoličko sveučilište