Podsjećamo studente i zaposlenike da je pristup inozemnim online bazama moguć sa računala na Sveučilištu (prema rasponu IP adresa) ili uz korištenje AAI@Edu.Hr  lozinke (izvan Sveučilišta).

Do baza možete doći i preko stranica naše knjižnice: https://www.unicath.hr/knjiznica gdje odabirete Baze podataka i pretraživači časopisa.

Od tamo imate link na stranicu Centra za online baze http://www.online-baze.hr/ .

Društvene su znanosti zastupljene u 15, a humanističke u desetak baza koje agregiraju višegodišnje kumulacije uglednih znanstvenih časopisa, osiguravajući pristup cjelovitim tekstovima (objavljenim člancima) ili sažetcima i referencama članaka.

Osim inozemnim bazama, imate mogućnost potpuno slobodnog pregledavanja, pretraživanja i preuzimanja članaka iz digitalizirane hrvatske znanstvene periodike.  Popularni Hrčak otvara se na linku Hrvatski znanstveni časopisi http://hrcak.srce.hr/ .

Časopisi koji još nisu u potpunosti digitalizirani često se nalaze na stranicama strukovnih udruga, pa ih je tamo moguće pronaći i preuzeti starije brojeve i članke (primjer Historijskog zbornika na webu historiografije http://www.historiografija.hr/ )

 

Mr. Sc. Tomislav Murati, knjižničarski savjetnik
Nadstojnik Sveučilišne knjižnice Hrvatskog katoličkog sveučilišta

 

Hrvatsko katoličko sveučilište