Prof. dr. sc. Željko Tanjić i prof. dr. sc. Hrvoje Štefančić sudjelovali su na godišnjoj skupštini Europske federacije katoličkih sveučilišta koja se održala na Katoličkom sveučilištu u Lilleu u Francuskoj od 4. do 6. svibnja 2023.

Generalna skupština Europske federacije katoličkih sveučilišta započela je obraćanjem predsjednika Europske federacije katoličkih sveučilišta prof. dr. sc. Michaela Mullaneyja, rektora Papinskog sveučilišta svetog Patrika u Maynoothu u Irskoj, potom obraćanjem rektora Katoličkog sveučilišta u Lilleu prof. dr. sc. Patricka Scauflairea i Otmara Karasa, zastupnika u Europskom parlamentu i prvog potpredsjednika Europskog parlamenta. Pozvano predavanje „Europska katolička sveučilišta i Europska unija – izazovi i perspektive“ održali su apostolski nunciju u Europskoj uniji irski nadbiskup mons. Noel Treanor i rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić.

Sudionici Generalne skupštine razmatrali su teme poput iskustva studenata na europskim katoličkim sveučilištima i društvena odgovornost europskih katoličkih sveučilišta u kontekstu Europske unije. Domaćini, Katoličko sveučilište u Lilleu, pripremili su također i predstavljanje svog sveučilišta kao i predstavljanje sustava stipendiranja s panelom u kojem su sudjelovali studenti.

Hrvatsko katoličko sveučilište