Studentice Odjela za komunikologiju Magdalena Bilkić i Martina Dužnović prošloga su tjedna učenicima trećih i četvrtih razreda Franjevačke klasične gimnazije (FKG) u Visokom predstavile naše Sveučilište te održale radionicu o komunikaciji i komunikacijskim procesima u svakodnevnom životu.

Na poziv uprave FKG-a rado su se odazvale te su predstavile rad Sveučilišta, odjele te nastavne i izvannastavne aktivnosti koje HKS nudi i kojima se studenti bave tijekom studija. Učenici su bili zainteresirani, a neki od njih su se već prije informirali o uvjetima i mogućnostima studiranja te su sada dobili detaljniji uvid u studije koji ih zanimaju. Na radionici „Nemoguće je ne komunicirati“ studentice su govorile o važnosti i problemima u svakodnevnoj komunikaciji te s učenicima raspravljale o brojnim pitanjima koja su im se nametala uz ovu temu.

Nakon uspješnog izlaganja studentica Magdalena Bilkić rekla je „Budući da sam i sama završila ovu školu sretna sam i ponosna što sam dobila priliku predstaviti svoj ‘novi dom’ ljudima s kojima sam nekad živjela. Drago mi je da smo im dali i pokoji savjet o komunikaciji jer smo prošle kroz život u internatu i tek sad uviđamo gdje smo griješile.“, dok je Martina Dužnović zaključila: „Mislim da smo ovim predstavljanjem i interaktivnom radionicom uspjele đacima približiti naš rad i sreću što smo tu gdje jesmo. Iznimno sam zahvalna što nam se pružila prilika i nadam se da će se dogoditi još pokoji ovakav susret.“.

Zahvalni na susretu i zajedničkom druženju radujemo se novim i vjerujemo budućim kolegama iz FKG-a!

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište