Prof. dr. sc. Piotr Plisiecki donirao je u ime Katoličkog sveučilišta Ivana Pavla II. u Lublinu knjige za našu Sveučilišnu knjižnicu.

U četvrtak 19. ožujka 2015. godine gostujući prof. dr. sc. Piotr Plisiecki održat će u 14 sati u dvorani Bl. Alojzija kard. Stepnica predavanje „The Beginnings of the Christianity in Poland (10-11 Century)“. Prof. dr. sc. Pliesiecki  gostuje na Hrvatskom katoličkom sveučilištu kao gost-predavač u programu Erasmus+. Tijekom ovog tjedna susreo se s rektorom Hrvatskog katoličkog sveučilšta prof. dr. sc. Željkom Tanjićem, našim prorektorima, pročelnikom Odjela za povijest doc. dr. sc. Ivanom Majnarićem i sveučilišnim nastavnicima s Odjela za povijest. Prof. dr. sc. Piotr Plisiecki donirao je u ime Katoličkog sveučilišta Ivana Pavla II. u Lublinu knjige za našu Sveučilišnu knjižnicu.

Dr. sc. Plisiecki profesor je srednjovjekovne povijesti na Katoličkom sveučilištu Ivana Pavla II. u Lublinu, Poljska (Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II). Na istom sveučilištu predaje niz kolegija iz srednjovjekovne crkvene poljske povijesti, a znanstveni interesi su mu crkvene strukture u srednjoj Europi tijekom srednjega vijeka, te srednjovjekovna duhovnost i redovništvo, kao i kršćanska interpretacija prošlosti.

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište