U srijedu, 1. prosinca 2021. godine na kolegiju izv. prof. dr. sc. Jasne Ćurković Nimac, Etika interkulturne komunikacije, gosti predavači bili su Martina Prokl Predragović, suradnica za medije i zagovaranje,  Isusovačka služba za izbjeglice (JRS) i Tony Toumeh, kulturni medijator u Isusovačkoj službi za izbjeglice (JRS) i azilant iz Sirije. Susret su organizirale izv. prof. dr. sc. Jasna Ćurković Nimac, doc. dr. sc. Suzana Peran i asistentica Matea Vidulić.

Studenticama i studentima prve i druge godine diplomskog sveučilišnog studija Komunikologija, djelatnici Isusovačke službe za izbjeglice (Jesuit Refugee Service – JRS) govorili su o izbjeglicama i problemima migracija.

Suradnica za medije i zagovaranje u JRS-u Martina Prokl Predragović predstavila je rad organizacije i održala predavanje Oni i(li) mi – mediji kao odraz društvene i političke situacije i instrument kreiranja stavova o izbjeglicama i migracijama.
Tony Toumeh, kulturni medijator i prevoditelj u JRS-u, te azilant podrijetlom iz Sirije, studentima je ukazao na brojne prepreke s kojima se susretao pri dolasku u Hrvatsku te kako je premostio jaz između svoje domicilne i naše kulture. Na kraju susreta studenti su se uključili u raspravu.