Prof. dr. sc. Markus Riedenauer sa Katoličkog sveučilišta Eichstätt-Ingolstadt održao je u  srijedu, 30. prosinca 2022. na Hrvatskom katoličkom sveučilištu predavanje pod nazivom Time Management and Self Organization in Academia. Prof. dr. sc. Riedenauer ukazao je na važnost razboritog i odgovornog upravljanja vremenom kako bi mogli živjeti što kvalitetnijim i ispunjenijim životom. Ključno je u prvom redu odrediti životne prioritete, te posvjestiti u kojem smjeru želimo da naš život ide. Treba imati na umu održavanje zdrave ravnoteže između privatne i poslovne domene, postavljanje nužnih granica, te razlikovanje između onoga što je zaista bitno od onoga što nije. 

Istaknuo je da je korisno napraviti raspored koji će obuhvaćati vrijeme predviđeno za posao, privatan život, za razvoj onih vrijednosti do kojih nam je stalo, kao i za rekreativne aktivnosti. Korisno je raspored vremena organizirati na godišnjoj razini ili na razini semestra, te na mjesečnoj, tjednoj i dnevnoj bazi. Pritom je prof. dr. sc. Riedenauer dodao da je poželjno ostaviti prostor i za nepredviđene situacije kako bi izbjegli, koliko je to moguće, dodatan vremenski pritisak. Sudionici su tijekom i na kraju predavanja imali prilike za postavljanje pitanja i diskusiju.

 

Osim navedenog predavanja, prof. dr. sc. Riedenauer je, također, održao predavanje 29. studenoga i 1. prosinca 2022. pod nazivom Introduction to Philosophy studentima prve godine preddiplomskog studija iz sociologije, komunikologije, povijesti i psihologije koji pohađaju kolegij Uvod u teologiju, a čiji je nositelj izv. prof. dr. sc. Zoran Turza. Studenti su imali prilike steći znanje iz temeljnih filozofskih koncepata, o ulozi i zadaći filozofije, te se aktivno uključiti u diskusiju.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište