Prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta, i prof. dr. sc. Antoni Debinski, rektor Katoličkog sveučilišta Ivan Pavao II iz Lublina u Poljskoj potpisali su Sporazum o suradnji.
Ovim sporazumom Sveučilišta su regulirala nastavnu, kulturnu i znanstvenu suradnju koja će se očitovati
u izradi različitih nastavnih materijala i literature, publikacija, osmišljavanje i razvoj studijskih programa za studente, nastavno osoblje i djelatnike u administraciji kao i razmjenu studenata, nastavnika, znanstvenika i djelatnika u administraciji, a sve to s ciljem razvoja kulturnih, znanstvenih i nastavnih programa na oba Sveučilišta. Ugovor uključuje također oraganizaciju seminara i znanstvenih skupova. 

Katoličko sveučilište Lublin osnovano je 1918. godine. To je najstarije sveučilište u Lublinu i jedno od najstarijih u Poljskoj. Izniman događaj bio je izbor za papu vlč. Karola Wojtyłe (koji je od 1954. bio predstojnik Katedre za etiku na Odjelu za kršćansku filozofiju na Katoličkom sveučilištu Lublin). Spomenik Ivanu Pavlu II. i kardinalu Stefanu Wyszyńskom postavljen je u dvorištu sveučilišta. Dana 9. lipnja 1987. papa Ivan Pavao II. posjetio je KUL. Dana 16. listopada 2005., tijekom svečanog otvorenja akademske godine 2005.-2006., KUL je dobio ime Katoličko sveučilište „Ivan Pavao II.“ Lublin. Trenutačno se KUL sastoji od deset fakulteta.

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište