Kao što smo ovo ljeto već izvijestili, Sveučilišna knjižnica Hrvatskog katoličkog sveučilišta dobila je potporu Američke biskupske konferencije u iznosu od 20.000 dolara za projekt opremanja knjižnice i poboljšanje usluga.

Tijekom mjeseca rujna intenzivno se radilo na opremanju naše Sveučilišne knjižnice. Kupljena su računala, skeneri, nabavljene su knjige kao i oprema za zaštitu od otuđenja knjga.

Instalirana računala i skeneri nalaze se u dijelu knjižnice koji je uređen kao čitaonica. Na računalima se mogu pretraživati knjižnični katalozi i drugi relevantni online izvori. Studenti HKS-a ovdje mogu izrađivati i seminarske radove. Čitaonica ima 15 mjesta, 10 računala, a sva je dostupna literatura u katalogu. Periodika i referentna građa kao i rijetke knjige mogu se čitati samo u čitaonici HKS-a.

Učlanjenje i korištenje knjiga u knjižnici te rad na računalima u čitaonici  jest besplatno.

Nadstojnik Sveučilišne knjižnice Hrvatskog katoličkog sveučilišta,  mr. sc. Tomislav Murati, nada se da će studenti i djelatnici HKS-a rado koristiti usluge knjižnice te da će ona postati omiljeno mjesto za učenje i usavršavanje.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište