Hrvatsko katoličko sveučilište organizira
POSJET VUKOVARU – GRADU HEROJU
18. studenoga 2012.

 

Program:

3.15 h – Polazak autobusa s parkirališta kampusa HKS-a

 8.00 h – Dolazak u Vukovar

10.00 h – „Vukovaru – ime sveto“ – prigodni program u dvorištu Opće bolnice Vukovar

10.30 h – Križni put – Kolona sjećanja; Kolonu predvode pripadnici Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata grada Vukovara i ostali branitelji Vukovara zajedno s članovima Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara

12.15 h – Dolazak kolone na Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata u Vukovaru; „Ruže za poginule branitelje i civile“ (sudionici križnoga puta koji sa sobom ponesu ruže odlaze prema grobnicama poginulih i ubijenih branitelja i civila te polaganjem pojedinačno odaju počast)

12.30 h – Spomen obilježje na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata; Molitva za žrtve iz Domovinskog rata grada Vukovara; Molitvu predvodi mons. Marin Srakić, nadbiskup đakovačko-osječki

12.35 h – Polaganje protokolom određenih vijenaca

13.00 h – Sveta misa za sve pokojne i nestale; Svetu misu predvodi mons. Alessandro D’Errico, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj. Nakon završetka Svete mise povratak u Zagreb.

Voditelji puta su: dr.sc. Ines Sabotič, dr. sc. Tomislav Ančić, dr. sc. Mario Kevo, dr.sc. Roko Mišetić.

Važne napomene:
Mole se svi sudionici da se pridržavaju programa i uputa voditelja puta.
Podsjećamo Vas da se obučete toplo i slojevito, obujete udobnu obuću i za svaki slučaj ponesete kakav manji kišobran. S ozirom na to da se radi o cjelodnevnom događanju, svakako ponesite i onoliko hrane i pića koliko mislite da Vam je potrebno. U organizaciji Sveučilišta u autobusu će Vas dočekati voda i voće za put.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište