Studenti treće godine Preddiplomskog studija sociologije i studenti druge godine Preddiplomskog studija komunikologije u okviru predmeta Uvod u sociologiju medija i Teorije medija pod vodstvom dr. sc. Miriam Mary Brgles, posjetili su 18. studenoga Dom svetoga Antuna, u kojemu se nalazi uredništvo Veritasa, najstarijega katoličkog mjesečnika.  

Rad mjesečnika studentima je predstavio glavni urednik,  fra Vladimir Vidović.  Fra Vladimir je istaknuo nekoliko poslanja Veritasa: evangelizacijsko, kojim se prenosi „svjetlo istine“, karitativno, koje se ostvaruje radom pučke kuhinje i studentskoga doma, nakladništvo te produkcije mjuzikla u suradnji s Ansamblom Kolbe i organizacija Festivala kršćanskoga kazališta. Nakon fra Vladimira, „svjedok vremena“, fra Ljudevit Maračić, dugogodišnji urednik Veritasa, sadašnji počasni predsjednik Uredničkoga vijeća  i bivši provincijal Hrvatske Provincije sv. Jeronima Franjevaca konventualaca, izložio je studentima detalje vezane uz početke djelovanja časopisa, koji je pod imenom Glasnik sv. Antuna Padovanskoga prvi put izašao u travnju 1962. godine, te istaknuo zauzetost u djelovanju prvoga urednika, fra Ivona Ćuka. Fra Ljudevit je dao uvid u kontekst onoga vremena, „kada se vjeronauk održavao u sakristijama“ i kada su katolički časopisi smjeli objavljivati teme vezane samo uz vjeru, pa je on, kao mladi suradnik Veritasa slušajući Radio Vatikan, zapisivao informacije, koje su potom objavljivali u Veritasu. Govoreći o zabrani časopisa, koja se dogodila 1967. godine, kao i kaznama koje su uslijedile za urednika fra Ivona Ćuka te načinima cenzure i zapljene časopisa, fra Ljudevit je istaknuo i visoke naklade časopisa, od kojih je rekordna bila 42 000 primjeraka godine 1965.

Na kraju prvoga dijela posjeta, glumac Marko Dumančić, koji u ulozi sv. Antuna nastupa u mjuziklu Svetac svega svijeta (autora Nina Škrabe i Branka Barduna), izrekao je Glavaševićevu Priču o gradu. Studenti su pregledali i arhivu starih brojeva Veritasa te posjetili Caritasovu pučku kuhinju, koja se, kao i studentski dom, također nalazi u Domu svetoga Antuna.