Vlč. dr. sc. Vlado Mikšić, supsidijar u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu i vanjski suradnik HKS-a, organizirao je  posjet Karlovačkoga dekanata Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu. Susret je planiran nekoliko mjeseci unaprijed u kontaktu sa sveučilišnim kapelanom vlč. Odilonom Singboom te je u ponedjeljak 8. travnja 2019. i uspješno  realiziran. Na susretu su sudjelovali preč. Dražen Karačić, dekan karlovački i župnik župe Presvetog Srca Isusova, mons. Antun Sente, rektor Nacionalnoga svetišta sv. Josipa u Karlovcu i župnik Gospe Snježne na Dubovcu,  vlč. Antun Kolić, župnik Sveta tri kralja, Karlovac – Banija, fra Marino Kuzminski, župni vikar u župi Presvetoga Trojstva, Karlovac – Zvijezda, fra Marijo Škrtić, pavlinski provincijal i župnik Gospe Snježne, Karlovac – Kamensko, vlč. Filip Pavlović, upravitelj župe u Hrnetiću, vlč. Duje Kurtović, upravitelj župe sv. Franje Ksaverskog, Karlovac – Švarča,  te vlč. dr. sc. Vlado Mikšić. 

Pod vodstvom karlovačkoga dekana preč. Dražena Karačića svećenici Karlovačkoga dekanata u jutarnjim satima okupili su se na HKS-u gdje ih je dočekao vlč. doc. dr. sc. Krunoslav Novak. Nakon okupljanja u sveučilišnoj kapeli, uslijedila je molitva Srednjega časa, a zatim su u održana dva predavanja. Prvo predavanje pod naslovom „Isusov način“ održala je dr. sc. Snježana Mališa s Odjela za komunikologiju nakon kojega je uslijedila zanimljiva rasprava. Hrvatsko katoličko sveučilište promiče kršćanske vrijednosti stoga je prof. dr. sc. Gordan Črpić, prorektor za organizaciju i poslovanje, iznio rezultate istraživanja  o vrijednostima u Republici Hrvatskoj u sklopu velikog istraživanja European Value Studies. Ovo je  istraživanje bilo je  okupljenim svećenicima zanimljiva novost stoga ne čudi što su svećenici nakon predavanja postavljali pitanja o tome kako razumjeti i tumačiti rezultate te što rezultati znače za život i djelovanje Crkve. Rektor Tanjić svojim govorom zaključio je rasprave na osnovi predavanja i zahvalivši okupljenim svećenicima na dolasku, potaknuo daljnju suradnju između župa i HKS-a te zamolio svećenike da obavijeste mlade u svojim župama o aktivnostima i djelovanju HKS-a i potaknu ih na studiranje na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Naposljetku rektor Tanjić je dekanu prečasnom Draženu Karačiću i svećenicima karlovačkog dekanata zahvalio na novčanom daru od 10.000 kuna danom za potrebe Hrvatskog katoličkog sveučilišta.    

Posjetu svećenika karlovačkog dekanata prisustvovali su prorektor za znanost prof. dr. sc. Hrvoje Štefančić, prorektorica za nastavu izv. prof. dr. sc. Ines Sabotič i pročelnik Odjela za povijest izv. prof. dr. sc. Mario Kevo.