Hrvatsko katoličko sveučilište je danas, 17. svibnja 2013. godine posjetio rektor Papinskog salezijanskog sveučilišta (Università Pontificia Salesiana) prof. dr. sc. Carlo Nanni.

Rektor Nanni danas je u Akademiji odgojno obrazovnih znanosti Hrvatske održao predavanje “Filozofija odgoja”. Tijekom boravka u Zagrebu posjetio je Hrvatsko katoličko sveučilište u pratnji don Ivana Marijanovića i susreo se s rektorom prof. dr. sc. Željkom Tanjićem, prorektorom za znanost prof. dr. sc. Hrvojem Štefančićem, pročelnicom Studijskog odjela povijesti doc. dr. sc. Ines Sabotič i dvoje bivših studenata Salesiane, dr. sc. Irenom Sever i dr. sc. Krunoslavom Novakom.

U ugodnom i nadasve srdačnom razgovoru dvojica rektora podijelila su svoja iskustva vođenja Sveučilišta, spomenuvši bitne razlike i sličnosti naših Sveučilišta kao i sustava visokog obrazovanja u Italiji i Hrvatskoj. Najavili su također intenzivniju konkretnu suradnju  Salesiane i HKS-a na različitim znanstvenim i odgojnim područjima.

Gosti su potom zajedno s domaćinima razgledali Sveučilište.

Podsjetimo, Hrvatsko katoličko sveučilište i Papinsko salezijansko sveučilište potpisali su 26. studenog 2012. Sporazum o suradnji.

 

[cycle3-ob]

 

Hrvatsko katoličko sveučilište