Hrvatsko katoličko sveučilište u srijedu 9. siječnja 2019. posjetili su mladi robotičari, FER-ov tim koji se priprema za natjecanje u LEGO robotici koje se ove godine održava na temu „Čovjek u svemiru“. Mlade robotičare dočekali su prorektor za znanost prof. dr. sc. Hrvoje Štefančić i pročelnica Odjela za psihologiju doc. dr. sc. Ljiljana Pačić-Turk. Naše goste zanimala su pitanja o psihološkom stanju astronauta na dugim putovanjima u svemiru, a odgovore na pitanja ponudili su im doc. dr. sc. Mia Šetić Beg i asistenti na Odjelu za psihologiju Ana Šeremet i Dominik Borna Čepulić.
Prije formalnog dijela druženja posjetitelji su provedeni po Laboratoriju za psihologijska istraživanja gdje im je objašnjeno kako psiholozi vrše svoja istraživanja, a odvažni su se mogli okušati i u testovima koji su im priređeni.
Prof. dr. sc. Mario Cifrek, redoviti profesor na FER-u u čijoj pratnji su mladi robotičari posjetili Hrvatsko katoličko sveučilište, izjavio je kako je dodatna svrha ovakvog i sličnih posjeta da se djeca što više druže licem u lice kako bi se nadvladao ‘mainstream’ virtualnog druženja djece današnjice.
Rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić robotičarima je povodom posjeta poručio: „Ustrajte i samo hrabro naprijed! Mislim da je vrlo važno to što radite i drago mi je što ste došli i nadam se da ovo neće biti vaš zadnji posjet našem Sveučilištu!“