U ponedjeljak, 17. siječnja 2022. Hrvatsko katoličko sveučilište posjetili su predstavnici Renovabisa (Organizacija za pomoć istočnoj Europi od strane katoličke Crkve u Njemačkoj) dr. sc. Jörg Basten, voditelj Odjela za pomoć zemljama srednje i istočne Europe pri Renovabisu i  prečasni gospodin prof. dr. sc. Thomas  Schwartz, direktor Zaklade Renovabis.

Predstavnike Renovabisa  primio je rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić zajedno s prorektorima te s direktorom tvrtke Sollicitudo d.o.o. mons. Encom Rodinisom.

Predstavnici Renovabisa imali su priliku obići Kampus Hrvatskog katoličkog sveučilišta i vidjeti prostor i opremu kojom Sveučilište raspolaže.

Nakon obilaska Kampusa, u Vijećnici Hrvatskog katoličkog sveučilišta susreli su se s  voditeljem znanstveno-istraživačke jedinice Digit-HeaL doc. dr. sc. Antom Čartolovnim, voditeljicom Centra za promicanje dobrobiti ranjivih osoba  mr. sc. Marinom Šijaković, znanstvenim suradnikom doc. dr. sc. Josipom Bošnjakovićem te doc. dr. sc. Tadom Jurićem s Odjela za povijest Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Predstavljen je tim i rad znanstveno-istraživačke jedinice Hrvatskog katoličkog sveučilišta Digit-HeaL, Centra za promicanje dobrobiti ranjivih osoba te važnost demografske problematike.

Uslijedilo je predstavljanje rezultata dosadašnjih projekata koje na našem Sveučilištu sufinancira Zaklada Renovabis, a razgovaralo se i o budućoj suradnji.

Prof. dr. sc. Thomas Schwartz zahvalio je na gostoprimstvu i izrazio zadovoljstvo zbog dolaska na Hrvatsko katoličko sveučilište i onime što Sveučilište ostvaruje.

Istaknuo je važnost područja koja su važna za poslanje Renovabisa, a to su: pitanje studentskog standarda, opremanje Sveučilišta za njegovo djelovanje te organizacija skupova i konferencija.

Rektor Tanjić iskoristio je priliku da čestita prof. dr. sc. Schwartzu na preuzimanju važne službe i zahvalio je na dosadašnjoj potpori Renovabisa kojoj je posebno doprinijelo zalaganje dr. sc. Jörgena Bastena te istaknuo kako je ova potpora važna za crkveno i društveno poslanje Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Obojica su istaknula važnost partnerskog odnosa, međusobnog slušanja i učenja kako bi svi zajedno mogli biti svjedoci zauzetosti Crkve za boljitak naših društava

 

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište