U srijedu 18. 1. 2023. na PhD.meetup se raspravljalo o novom Zakonu o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti te izmjenama definiranima u Pravilniku o izmjenama i dopunama pravilnika o uvjetima za izbor u znanstvena zvanja u izlaganju “Osvrt na izmjene zakona i pravilnika koje se odnose na postupak izbora na znanstveno-nastavna radna mjesta”.

Viša asistentica dr. sc. Barbara Balaž upoznala je kolege s ključnim izmjenama te se povela rasprava o promjenama koje dolaze s time.

No, ono što je posebno obilježilo ovo druženje bilo je iznenađenje za čak dvoje novih doktora znanosti – dr. sc. Filipa Hrena i dr. sc. Karlu Žagi, koji su doktorirala u prva dva tjedna ove godine. Stoga ostalima nije preostalo ništa drugo nego ih razveseliti poklonima i prigodnom rimom kako bi im i na taj način čestitali i iskazali ponos koji osjećaju radi njihovog uspjeha. To je ono što čini PhD.meetup posebnim – međusobna briga i podrška uz stalni poticaj ka što kvalitetnijem radu. Time je zaokružena sezone jesen-zima i PhD.meetup odlazi na malo duži godišnji koji će biti poprilično aktivan – od pripreme tema i izlaganja za novu sezonu, do noviteta koji nas očekuju, a o svemu uskoro tipkamo više.

Tekst: dr. sc. Barbara Balaž

Hrvatsko katoličko sveučilište