Studenti Medicinskog fakulteta Hrvatskog katoličkog sveučilišta teoretska znanja na predavanjima mogu i praktično primijeniti, koristeći novi svjetlosni mikroskop.

Naime, zahvaljujući donaciji Privredne banke Zagreb kupljen je svjetlosni mikroskop Primostar 3 tvrtke Carl Zeiss d.o.o. koji će studenti primjenjivati u praktičnoj nastavi iz histologije, a na drugoj godini na nastavi iz patologije.

Dosada je Kabinet za svjetlosnu mikroskopiju raspolagao s jedanaest mikroskopa te je ova donacija vrlo vrijedna nadopuna opreme. Do kraja ove godine Medicinski fakultet Hrvatskog katoličkog sveučilišta nabavit će još jedanaest mikroskopa.

 „Ovaj mikroskop pomoći će studentima prve godine u proučavanju mikroskopske građe i prepoznavanju patološke promjene u građi bolesnog tkiva. Ključni čimbenik u uspješnom stjecanju vještine mikroskopiranja je vrijeme provedeno za mikroskopom pa nam je cilj da tijekom praktične nastave svaki student ima svoj mikroskop. Zahvaljujemo Privrednoj banci Zagreb na ovoj vrijednoj donaciji i pozivamo i druge sponzore i donatore da nam svojim donacijama pomognu unaprijediti nastavu i nastavne procese na našem Medicinskom fakultetu“ – istaknuo je dekan Medicinskog fakulteta HKS-a prof. dr. sc. Dalibor Karlović.

Hrvatsko katoličko sveučilište