U ponedjeljak 30. svibnja 2016. godine otvorena je u sklopu događanja “Ususret danu Hrvatskog katoličkog sveučilištu” izložba fotografija naših studenata koji su sudjelovali u fotografskom natječaju 2016. 

Fotografski natječaj trajao je od 22. travnja do 10. svibnja 2016. godine. Tema je bila slobodna, a cilj natječaja bio je promovirati kreativnosti studenata HKS-a. Na natječaj se prijavilo prijavljenih 57 autora i ukupno 149. fotografija.

U ocjenjivačkom povjerenstvu bili su s Hrvatskog katoličkog sveučilišta dr. sc. Luka Šešo, dr. sc. Tomislav Anić, dr. sc. Roko Mišetić, dr. sc. Irena Sever Globan, mr. sc. Tomislav Murati  i Nikola Bilić, fotograf iz Toronta u Kanadi.

Prvo mjesto osvojila je fotografija Kristijana Žibrata Kišobran radosti koju je autor opisao: 

Poput malog djeteta i mi moramo poskočiti i dohvatiti istinsku radost života koju pronalazimo samo u Bogu.

Kristijan.Žibrat.2

Dobitnica druge nagrade za fotografiju Putokaz  studentica je Marija Vukić koja je svoju fotografiju opisala: 

Uz vrijeme nas u svoje ralje najčešće zarobi i sam prostor. Izgubimo osjećaj za vrijeme, ali često i za sam prostor koji kao da nas skupa progutaju. I u košmaru noći, dok prostor kao da nas jede, svjetionik i njegova svjetlost, koji shvaćamo tako standardnim, normalnim, brojnim dušama na moru puno znači.

Marija.Vukic.1

Treću nagradu za fotografiju Bonaca osvojila je studentica Klara Utrobičić. U opisu njezine fotografije stoji:

U kasnije se sate barbe iz Dalmacije otisnu s obale prema moru u svojim kaićima. Barbe ne gledaju na more poput ostalih. Oni vide More koje je mir, ljepota, duša, život…

03_Klara.Utrobičić.3

Izložbu je otvorio mons. Ivan Šaško, dok su nagrade studentima predalirektor Hrvaskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić i predsjednik ocjenjivačkog povjerenstva dr. sc. Krunoslav Novak kojem zahvaljujemo na organizaciji i pripremi fotonatječaja 2016. godine. 

Pokrovitelj Natječaja je Župa Naše Gospe Kraljice Hrvata iz Toronta u Kanadi koja je osigurala novčane nagrade za najbolje tri fotografije kao i za postavljanje izložbe. Ovom prigodom zahvaljujemo župniku dr. sc. Mladenu Horvatu i župljanima Župe Naše Gospe na susretljivosti i podršci koju pružaju projektima na našem Sveučilištu. 

Čestitamo još jednom svim sudionicima fotonatječaja!

Cijelu fotogaleriju pogledajte na linku.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište