Na Hrvatskome katoličkom sveučilištu u povodu prve obljetnice pontifikata pape Franje otvorena je u srijedu 12. ožujka izložba fotografija Marije Belošević, suradnice Informativne katoličke agencije. Izložbu, koju tvore fotografije s početka pontifikata pape Franje, otvorio je rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. Željko Tanjić. Na postavljenoj izložbi vidimo fotografije koje su svojim detaljima zanimljivo svjedočanstvo prvih trenutaka pontifikata pape Franje. Autoričine fotografije bilježe detalje, trenutke, lica, atmosferu koja jasno ocrtava i na tako opipljiv način prizivlje u sjećanje uzbuđenje koje je tih dana ujedinilo katolike cijelog svijeta, a rekao bih da to traje i do današnjih dana. Zbog ovih, ali i mnogih drugih objavljenih i neobjavljenih fotografija Mariju Belošević možemo svrstati među svojevrsne čuvarice uspomena, rekao je rektor Tanjić.
Svima nazočnima zahvalila je i autorica izložbe Marija Belošević. 
Na otvorenju izložbe fotografija  nazočili su profesori HKS-a i studenti Odjela za psihologiju, Odjela za povijest i Odjela za sociologiju te gosti.

www.ika.hr 

Autorica izložbe Marija Belošević i prof. dr. sc. Željko Tanjić na otvorenju izložbe "Papa Franjo - godinu dana kasnije"

Autorica izložbe Marija Belošević i prof. dr. sc. Željko Tanjić na otvorenju izložbe “Papa Franjo – godinu dana kasnije”

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište