U srijedu 8. prosinca 2021. u 17 sati održana je osnivačka skupština Udruge alumnija Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Okupilo se 50-ak alumnija, jedan dio u dvorani “Blaženi Alojzije kard. Stepinac” i drugi putem platforme Zoom. Okupljenim alumnijima svojim dolaskom blizinu i podršku su iskazali rektor, prorektori, pročelnici i sveučilišni kapelan, a pridružila im se i bivša prorektorica za nastavu izv. prof. dr. sc. Ines Sabotič, koja je u svom mandatu bila idejna začetnica ove udruge.

Susret je započeo molitvom koju je predvodio sveučilišni kapelan vlč. Marko Čolić. Potom se rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić u svom govoru prisjetio prve generacije studenata povijesti koji su 2010. bili jedini studenti na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Deset godina kasnije, zaključno s 22. 11. 2021. HKS ima ukupno 542 alumnija na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini. “Došašće je hod u nadi pa i ovaj događaj u meni budi nadu, koja svoje ishodište ima u našem zajedno prijeđenom putu, postignutim uspjesima i ostvarenim projektima. Neka vas u svemu što ćete činiti prati zagovor Blažene Djevice Marije, čije bezgrešno začeće danas slavimo.” – istaknuo je rektor i potaknuo alumnije da njeguju trajnu vezu sa svojom Almom mater.

Uslijedilo je predstavljanje ideje, znaka i statuta Udruge, usvajanje statuta i izbor predstavnika u tijela upravljanja Udruge. Tako je za prvu predsjednicu Udruge alumnija izabrana magistra psihologije Ana Šeremet, za potpredsjednicu magistra sociologije Nika Đuho, a za tajnika magistar povijesti Filip Hren. Uz predsjednicu, potpredsjednicu i tajnika u upravni odbor izabrane su magistra sociologije Matea Škomrlj i magistra komunikologije Matea Vidulić. U nadzorni odbor izabrani su magistar sestrinstva Darko Novak, magistra sociologije Anamaria Malešević i magistra psihologije Jelena Zadro. Za likvidatora je izabrana magistra povijesti i komunikologije Veronika Novoselac. Na kraju je jednoglasno donesena odluka o pokretanju postupka za upis Udruge alumnija Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Registar udruga Republike Hrvatske te je uslijedilo neformalno druženje.

Više o aktivnostima Udruge uskoro ćete moći pročitati na našim mrežnim stranicama.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište