Hrvatsko katoličko sveučilište je u suradnji sa Zakladom Konrad Adenauer organiziralo 26. listopada 2015. okrugli stol na temu: „Suočavanje s prošlošću: 25 godina od ujedinjenja Njemačke.“

U prvom dijelu okruglog stola je nakon pozdravnih govora domaćina rektora Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željka Tanjića i direktora Zaklade Konrad Adenauer u Hrvatskoj dr. sc. Michaela Langea gost predavač iz Njemačke borac za građanska prava i publicist gospodin Wolfgang Templin održao predavanje na temu „Erfahrungen mit der DDR und der Stasi“ u kojem je izložio svoja iskustva života u DDR-u i tajnoj policiji STASI.

U drugom dijelu je uslijedila panel diskusija na kojoj su sudjelovali profesor s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Tihomir Cipek, prorektor za organizaciju i poslovanje Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Gordan Črpić, direktor Zaklade Konrad Adenauer u Bosni i Hercegovini dr. sc. Karsten Dümmel te gospodin Wolgang Templin. Sudionici panel diskusije su iznijeli svoje gledište o sličnostima i razlikama u suočavanju s prošlošću u Hrvatskoj i Njemačkog nakon čega se je razvila diskusija o nizu pitanja između ostalih o važnosti pomirenja i njegovih preduvjeta.

Osim studenata i profesora s Hrvatskog katoličkog sveučilišta ovom događanju nazočili su i studenti i profesori s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i s Veleučilišta Vern. 

 

 

 

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište