U utorak, 12. listopada održana je prva godišnja skupština Kluba studenata povijesti Hrvatskog katoličkog sveučilišta „Homo volans“ u akademskoj godini 2021./2022. Radosni što se ponovno susreću na Sveučilištu, članovi su se, osim razgovora o aktualnim aktivnostima Kluba i projektima za tekuću akademsku godinu , osvrnuli na uspjehe i aktivnost u akademskoj godini 2020./ 2021. kada je aktivnost kluba pretežito ostvarena na društvenim platformama i online putem.

Na dnevnom redu Skupštine, osim rasprave o nadolazećim projektima zimskog semestra, našao se i izbor na mjesta predsjednika i potpredsjednika te izbor članova u Izvršni i Nadzorni odbor Kluba.

Za predsjednicu Kluba reizabrana je Marija Stanešić, a na mjesto potpredsjednika reizabran je Ivan Buljan. Tajnik kluba ostao je Hrvoje Barić inače predsjednik Studentskog zbora Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Predsjednica Stanešić zahvalila se svima na iznimno aktivnoj suradnji u prethodnoj akademskoj godini i izrazila svoje veselje za nadolazeće projekte, posebno se osvrnuvši na humanitarno, znanstvenu i komemorativnu manifestaciju Signum libertatis: Vukovar koju Klub inače tradicionalno organizira pod geslom „Hrvatski studenti za djecu Vukovara“ uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

U Izvršni odbor Kluba uz predsjedništvo Kluba izabrani su kolegice i kolege članovi: Kristina Konjevod, Leona Lučić, Domagoj Leder, Martina Špilek, Anja Živec, Luka Drnić i Izabela Rajić. Mjesta u Nadzornom odboru povjerena su kolegama Leonardu Košćaku i Nikoli Budoru te kolegici Petri Letić.

Na Skupštini su podijeljena zaduženja na događajima koji slijede i raspravilo se o idejama za tematiku stručnog studentskog skupa koji se tradicionalno organizira u travnju povodom proslave Dana Odjela za povijest.