U četvrtak 20. rujna 2023. prije početka nove akademske 2023./2024. godine Uprava Hrvatskog katoličkog sveučilišta na čelu s rektorom prof. dr. sc. Željkom Tanjićem susrela se s nastavnicima i djelatnicima Hrvatskog katoličkog sveučilišta.


Susret je započeo uvodnom molitvom koju je predvodio Sveučilišni kapelan Branimir Jagodić, nakon čega su uslijedila predavanja i predstavljanja rada u protekloj godini.

U prvom dijelu programa izv. prof. dr. sc. Rona Bušljeta Kardum s Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu održala je predavanje na temu ishoda učenja i vrednovanja u visokoškolskoj nastavi. U svojem predavanju objasnila je važnost ishoda učenja u procesu planiranja studijskih programa, silaba kolegija te na nužnost ostvarenja zadanih ishoda učenja u okviru procesa poučavanja i učenja u visokom obrazovanju. Osim spomenutog, u svom izlaganju izv. prof. dr. sc. Rona Bušljeta Kardum osvrnula se i na Hrvatski kvalifikacijski okvir, Dublinske deskriptore i važnost kurikulumskog poravnanja s posebnim naglaskom na proces vrednovanja u visokom obrazovanju.

Viša predavačica Vjera Brković s Hrvatskog katoličkog sveučilišta održala je izlaganje „Izazovi i praktična primjena didaktičko-metodičkih znanja i vještina“ koje je imalo za cilj objasniti vrijednosti visokoškolske didaktike te kroz ključne pojmove argumentirati značenje didaktičko-metodičkih znanja i vještina kroz praktičnu primjenu. Vjera Brković je također istaknula kako vrijedi staviti težište na studente umjesto na sadržaje te završila predavanje, citirajući John Deweya: „Bez promišljanja o onome što radimo, kako to radimo i zašto to radimo baš tako, ne možemo niti unaprijediti svoju praksu“.


Na sastanku su se prorektori svaki iz svog područja, kao i pročelnici Sveučilišnih odjela i dekan Medicinskog fakulteta Hrvatskog katoličkog sveučilišta u svojim izvještajima osvrnuli na prethodnu akademsku godinu te nastavnicima i djelatnicima predstavili planove za novu akademsku godinu 2023./2024.

Na kraju sastanka rektor Tanjić zahvalio je na suradnji pročelniku Sveučilišnog odjela za komunikologiju prof. dr. sc. Jerku Valkoviću na dva mandata pročelništva i suradnji u osnivanju Sveučilišnog odjela za komunikologiju. Profesora Valkovića na pročelničkoj funkciji zamijenit će s početkom nove akademske godine prof. dr. sc. Danijel Labaš. Povodom umirovljenja od akademske zajednice su se oprostili prof. dr. sc. Mladen Stanec i izv. prof. dr. sc. Ljiljana Pačić Turk, pročelnica Sveučilišnog odjela za psihologiju. Profesoricu Pačić-Turk na pročelničkoj funkciji zamijenit će doc. dr. sc. Dragan Glavaš.

Hrvatsko katoličko sveučilište