sastanak-s-nastavnicima-i-voditeljima-sluzbi-28-9-2016

Uoči početka nove akademske godine 2016./2017. u utorak 27. rujna 2016. godine održan je susret rektora i prorektora Hrvatskog katoličkog sveučilišta s nastavnicima i voditeljima stručnih službi našeg Sveučilišta. 

img_9407-copy

Rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić zahvalio je prisutnim prorektorima, nastavnicima i zaposlenicima na uspješno završenoj akademskoj godini 2015./2016., istaknuvši da novu akademsku godinu 2016./2017. započinjemo s 111 zaposlenika  i gotovo 1000 upisanih studenata. U vremenskom razdoblju pred nama izazova neće manjkati, ali svakako nam je želja da zadržimo našu posebnost, koja izvire iz katoličkog identiteta našeg Sveučilišta, da su naši studenti ljudi  koje želimo oblikovati kao cjelovite osobe. Ne želimo da su samo brojevi, bez obzira koliko studenata na Sveučilištu imamo.– istaknuo je Rektor, zaželjevši okupljenima obilje Božjeg blagoslova na po početku nove akademske godine.   

  

vlc-odilon-singbo

Predstavljajući velečasnog Odilona, rektor Tanjić je još jednom zahvalio Velikom kancelaru kardinalu Josipu Bozaniću na imenovanju velečasnog Odilona našim svučilišnim kapelanom kao znak zauzetosti za studente i cjelokupnu akademsku zajednicu u duhovnom rastu. Velečasni Odilon, sveučilišni kapelan koji je u svoju službu stupio 1. rujna, tijekom svoga izlaganja opširno je opisao ulogu sveučilišnog kapelana te koji su njegovi planovi za rad sa studentima posebice kao i sa našom cijelom akademskom zajednicom.

Uslijedilo je predavanje prof. dr. sc. Željka Tanjića i doc. dr. sc. Zorana Turze o važnosti Katedre za teologiju. Na Katedri će se predavati teološki predmeti kao što to podrazumijeva dokument II. vatikanskog koncila i Apostolska konstitucija o katoličkim sveučilištima Ex corde Ecclesiae.prof-dr-sc-hrvoje-stefacnic-prorektor-za-znanostprof-dr-sc-emilio-marin-prorektor-za-medunarodnu-suradnju
izv-prof-dr-sc-ines-sabotic-prorektorica-za-nastavu
 prof-dr-sc-gordan-crpic-prorektor-za-organizaciju-i-poslovanje

Nastavno na izlaganja svoju viziju i upute za akademsku godinu 2016./2017. iznijeli su prof. dr. sc. Hrvoje Štefančić, prorektor za znanost, prof. dr. sc. Emilio Marin, prorektor za međunarodnu suradnju, izv. prof. dr. sc. Ines Sabotič, prorektorica za nastavu, i prof. dr. sc. Gordan Črpić, prorektor za organizaciju i poslovanje.

Susret nastavnika završen je prigodnim druženjem i razgovorom. 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište