23.2.2017. Sastanak s nastavnicima i voditeljima (3)

Prije početka novog semestra rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić i prorektori susreli su se, već tradicionalno, s nastavnicima i voditeljima stručnih službi Sveučilišta.

23.2.2017. Sastanak s nastavnicima i voditeljima (4)

Nakon kratkog Rektorovog pozdrava današnji sastanak započeo je predavanjem koje je održala doc. dr. sc. Ana Munk, zamjenica pročelnice Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, pod naslovom “Nesporazumi u provedbi bolonjskog procesa”. U svom je predavanju doc. dr. sc. Munk uspoređivala visokoškolski sustav u Sjedinjenim Američkim Državama, njegovim prednostima i manama, s izazovima koje sa sobom nosi bolonjski proces. Napomenula je kako su humanističke znanosti potrebne u društvu i da se tijekom studija od studenata treba više zahtijevati rad na vještinama. Isto tako je istaknula da se od studenata treba očekivati da budu poduzetni, odgovorni, proaktivni, a kao podloga i podrška za to bi trebala biti sveučilišta koja bi trebala djelovati umreženo i otvoreno novim izazovima.

23.2.2017. Sastanak s nastavnicima i voditeljima (1)

Uslijedila je duhovni poticaj za korizmeno vrijeme koji je održao vlč. Krunoslav Novak, poslijedoktorand s Odjela z komunikologiju, tumačeći odlomak iz Markovog evanđelja »Što hoćeš da ti učinim?« ( Mk 10,51), istaknuvši da je važno prepoznati vrijednosti i dostojanstvo vlastitog života i života drugih ljudi, u životu dati ono malo više od minimuma te da je najvažnije da naša djela govore o nama. Svoje razmišljanje dr. sc. Novak završio je riječima da u ovoj korizmi, u hodu prema Uskrsu, dopustimo da svjetlo evanđelja osvjetljava naše živote.

IMG_20170223_115547

Nastavnicima je svoju riječ uputila izv. prof. dr. sc. Ines Sabotič, prorektorica za nastavu, koja je izvijestila prisutne općenito o nastavi u ljetnom semestru te o javnoj raspravi o prijedlogu novog upitnika za reakreditaciju.

23.2.2017. Sastanak s nastavnicima i voditeljima (5)

Prof. dr. sc. Hrvoje Štefančić, prorektor za znanost Hrvatskog katoličkog sveučilišta, obavijestio je cijenjeni skup o provedenom natječaju za znanstvene projekte Hrvatskog katoličkog sveučilišta za 2017. te o budućim planovima vezanim za projekte na našem Sveučilištu, potaknuvši nastavnike na aktivno prijavljivanje i sudjelovanje na projektima.

23.2.2017. Sastanak s nastavnicima i voditeljima (2)

Na kraju sastanka rektor Tanjić je prisutne izvijestio o aktivnostima na Sveučilištu te zahvalio prorektorima, pročelnicima i stručnim službama na organizaciji nastave, zaželjevši svima puno Božjeg blagoslova i uspjeha u ljetnom semestru.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište