U srijedu 18. listopada 2023. održan je prvi susret volonterske skupine Hrvatskog katoličkog sveučilišta na kojemu se okupilo pedesetak studenata i djelatnika Sveučilišta koji će u narednoj godini posvetiti dio svog slobodnog vremena pomaganju onima u nevolji, ugroženima i raditi na humanitarnim projektima.

Sveučilišni kapelan Branimir Jagodić prisutnima je predstavio ideju volonterske skupine, čime se ona bavi te je najavio projekte koji će se provoditi u skoroj budućnosti te je održao izlaganje o izlaganje o volontiranju općenito, karakteristikama koje bi volonteri trebali posjedovati te o kršćanskom polazištu za volontiranje. Uz to, predstavio je i aktivnosti Caritasove Kuće Ljubavi (Kuća za smještaj trudnica i nezbrinutih majki s novorođenčadi i djecom do tri godine), Dječje Udruge Hrabrost (DUH) i aktivnosti našeg Sveučilišta u kojima su potrebni volonteri (adventska kućica, zornice, humanitarne akcije i dr.).

Rad udruge La Verna, koja pruža podršku teškim, neizlječivim i umirućim bolesnicima te njihovim obiteljima na području grada Zagreba predstavila je gđa. Kristina Jadrijović Cvrlje, volonterka.

Rad pučke kuhinje na Svetom Duhu predstavio je fra Vilček Novački, voditelj pučke kuhinje te je objasnio kako se sve volonteri mogu angažirati.

Na kraju susreta su svoje iskustvo o volontiranju podijelile prošlogodišnje studentice-volonterke Adrijana Kikić (druga godina sveučilišnog prijediplomskog studija Povijest) i Ariela Matić ( prva godina sveučilišnog diplomskog studija Komunikologija).

 

Hrvatsko katoličko sveučilište