U četvrtak, 13. listopada 2016. održan je prvi susret Volonterske skupine HKS-a za sve nove studente koji se žele okušati u volontiranju.

U uvodnom dijelu je bivša studentica HKS-a, Mija Rakarić, aktivna volonterka s iskustvom volontiranja u različitim institucijama podijelila svoje iskustvo rada u Nacionalnom pozivnom centru za žrtve kaznenih djela i prekršaja. Cilj je ove udruge (Udruga za pomoć žrtvama i svjedocima, unutar koje djeluje pozivni centar) pomoći žrtvama nasilja u poznavanju i korištenju njihovih prava koja im se često ne govore. U pozivni se centar javljaju osobe s različitim iskustvima, od kaznenih djela do žrtava obiteljskog i seksualnog nasilja. Za pomoć tim osobama traži se dobro poznavanje pravnih propisa, ali i psihološke i komunikacijske vještine pa je ovo izvrsna praksa za buduće psihologe i komunikologe.

U nastavku su prezentirane mogućnosti volontiranja u organizacijama s kojima Volonterska skupina HKS već ima kontakte (više u prezentaciji) te su studenti pozvani na dvije akcije za koje su potrebni volonteri:
25. listopada 2016. od 14 sati do 16 sati u Dječjem domu Laduč – Dani otvorenih vrata te 5. i 6. studenog 2016. na 4. sportskom natjecanju djece s poteškoćama u Zagrebu.

Volonterska skupina poziva sve zainteresirane da prate Facebook stranicu  i jave se voditeljici Volonterske skupine HKS-a, mag. Valentini Šipuš ili sadašnjim volonterkama.

 

 
 

Hrvatsko katoličko sveučilište